"Prijetnje" gradonačelnika Sarajeva
51

Be(t)hmen: Ne dao im Bog da ih ja uhvatim u skrnavljenju spomenika

Piše: J. H.
Alija Behmen (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Alija Behmen (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen zaprijetio je svima onima koji skrnave Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Gradonačelnik Behmen, kojeg mnogi građani Sarajeva po forumima popularno zovu Alija Betmen i pozivaju ga na akciju zbog pogoršane sigurnosne situacije, danas je upozorio vandale da im je bolje da ne padnu njegovih šaka.

"Ovo spomen-obilježje će vječno opominjati da se ubijanje djece nigdje na planeti više ne dogodi. Kad god dođemo na ovo mjesto s pravom smo emotivni, posebno roditelji. Znam da oni brinu o ovom spomen-obilježju", kazao je Behmen te nastavio:

"Međutim, ima ljudi, i to želim posebno naglasiti, koji često oskrnave ovo spomen-obilježje, bilo da hodaju po njemu ili da čak skidaju slova. Ne dao mu Bog da ga ja uhvatim, mimo svoje funkcije, kad nisam gradonačelnik, kada sam samo Alija Behmen", kazao je gradonačelnik Sarajeva te izazvao ovacije prisutnih građana.

Podsjetimo, proteklog mjeseca sa spomenika je ukradeno 13 slova, koja su kasnije ponovo postavljenja. U međuvremenu, nekoliko građana Sarajeva postavilo je i alternativna slova, koja su ubrzo uklonjena.