BiH
0

BBI osigurao stipendije za 50 dodiplomaca i postdiplomaca

FENA
Direktor Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić uručio je danas u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu stipendije za 35 dodiplomaca te 15 postdiplomaca.

Dodiplomce koji su dobili stipendije od 1.350 KM godišnje odabrala je Komisija sastavljena od predstavnika BBI-a, Federalnog ministarstva obrazovanja, Rektorata u Sarajevu te Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Kriteriji po kojima su odabrani su visoki prosjek ocjena te socijalni status.

Dodatni kriterij za postdiplomce koji su nagrađeni stipendijom od 3.000 KM bio je da su kandidati, kao predmet magistarskih radova, odnosno, doktorata odabrali temu iz islamskog bankarstva.

"BBI već osmu godinu dodjeljuje ove stipendije jer nam je u interesu da na ovaj način pomognemo BiH. Osnova ekonomskog i svakog drugog razvoja zemlje je znanje i BBI je svjestan toga", istakao je direktor BBI-a Amer Bukvić.

Stipendije za školsku 2008./2009. BBI je osigurao uz pomoć Abu Dabi Finance House (FH) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. FH je osigurao novac za BBI stipendije za tri akademske godine.