Luksuzno do ćelije
0

Batko doletio avionom Željka Mitrovića

Piše: A. Panjeta
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Avion Cessna 525 Citation Jet2, oznaka YU BUU, kojim je u četvrtak uvečer u Sarajevo iz Madrida isporučen osumnjičeni ratni zločinac Veselin Vlahović Batko, poznat i kao Monstrum s Grbavice, pripada floti privatne kompanije "AirPink", koja je u vlasništvu kompanije RTV "Pink" Željka Mitrovića, saznaje Sarajevo-x.com.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Avion je jedan od pet aviona tipa Cessna koji su u vlasništvu "AirPinka" i koji po narudžbi saobraćaju širom svijeta. Iako iz kompanije "AirPink" ne žele ni potvrditi niti negirati informaciju da se radi o njihovom avionu, na brojnim avioforumima može se naći fotografija aviona Cessna 525 Citation Jet2 koji je u četvrtak uvečer bio na Aerodromu Sarajevo sa oznakama YU BUU. Uz podatke o vlasništvu stoji "AirPink". Na stranici "AirPinka" nema oznaka aviona, ali na spisku flote stoji da posjeduju avion Cessna 525 Citation Jet2 sa sedam sjedišta. I u podacima o dolascima aviona na aerodrome uz YU-BUU se može naći podatak da pripada "AirPinku".
Foto: JetPhotos.net
Foto: JetPhotos.net
Kontaktirali smo kompaniju "AirPink", iz koje nam je rečeno kako je direktor na putu, i da nam osim njega niko ne može dati informaciju.

"Možete nam poslati upit mailom, ali pošto niste zainteresovani za iznajmljivanje aviona nemam vremena da vam odgovorim, imam mnogo posla. Direktor je u avionu i neće biti tu cijeli dan, možete zvati TV 'Pink', ali vam ni oni ne mogu ništa dati jer je odvojena firma", kazala nam je zbunjena dispečerica.

Avion
Avion "AirPinka" fotografiran 25. augusta u Ljubljani
Prema dostupnim informacijama, Madrid je u trećoj zoni letova i cijene iznajmljivanja aviona za tu udaljenost kreću se između 10.000 i 14.000 eura, a kako smo nezvanično saznali, zbog specifičnosti leta cijena je bila 18.500 eura, i radilo se o najpovoljnijoj ponudi s obzirom da su neki prevoznici tražili 25.000. Avion sa ovim oznakama posljednji put je slikan na aerodromu u Sloveniji.