Bašić: Odbacujem optužbe za kriminal u GRAS-u

F
FENA
12.1.2013. u 22:57
124
97
Bašić: Odbacujem optužbe za kriminal u GRAS-u
124
Bašić: Odbacujem optužbe za kriminal u GRAS-u Hasan Bašić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Odbacujem sve optužbe za kriminalne radnje tokom mog prethodnog angažmana u GRAS-u koje iznose pojedinci i neformalne grupe, izjavio je na konferenciji za medije večeras u Sarajevu novoimenovani v.d. direktor tog preduzeća Hasan Bašić.
Istakao je da mu nije jasno zašto se protiv njega vodi hajka, kad je on na tu funkciju imenovan tek u petak u tri sata.

"Da bih pristao na ovu funkciju, od skupštinske većine u Kantonu Sarajevo jedino sam tražio da se poslovanje GRAS-a odvija isključivo po važećim zakonima i ništa drugo", rekao je Bašić, naglasivši da nije član niti jedne političke stranke.

Kazao je da je jutros svjedočio oštećivanju vozila u krugu preduzeća s ciljem sprečavanja njihovog stavljanja u promet, o čemu je obavijestio nadležne institucije.

"Zahtijevam da se svi radnici KJKP GRAS odmah vrate na posao, u protivnom ću biti prinuđen koristiti sve zakonom propisane mjere, te da se ponašaju u skladu s ugovorom, Zakonom o radu i drugim samoupravnim aktima, jer građani ovog kantona ne smiju ispaštati i biti taoci samovolje pojedinaca", poručio je Bašić.

Potcrtao je da je moguće da je imao propusta u prošlom mandatnom periodu i da se ogriješio o neke pojedince, ali da nikoga nije oštetio ni za jedan fening.

Bašić je naveo da je prethodno vršio funkciju direktora GRAS-a od juna 2009. do marta 2011., te da je u tom periodu mjesečni prihod preduzeća sa zatečenih tri miliona KM uvećao na 3,5 milona KM, da je nabavljeno po 15 zglobnih autobusa i trolejbusa, sistem regulisanja naplate, visokonaponski kablovi, video nadzor i drugo.

Dodao je da danas na linijama gradskog prevoza saobraćaju 42 autobusa od 98 koji su saobraćali u martu 2011., da je tada u "špici" saobraćalo 40 trolejbusa a danas 20 do 22, te da je u prometu 45 tramvaja a po planiranom obimu prevoza su bila 52.

Bašić je novinarima podijelio kopije uvjerenja da kod Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog suda u Sarajevu protiv njega nije potvrđena optužnica, koje mu je izdato radi prijave na konkurs.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: