{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bašić: Odbacujem optužbe za kriminal u GRAS-u

F
12.1.2013. u 22:57
124
97
Bašić: Odbacujem optužbe za kriminal u GRAS-u
124
Bašić: Odbacujem optužbe za kriminal u GRAS-u
Hasan Bašić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Odbacujem sve optužbe za kriminalne radnje tokom mog prethodnog angažmana u GRAS-u koje iznose pojedinci i neformalne grupe, izjavio je na konferenciji za medije večeras u Sarajevu novoimenovani v.d. direktor tog preduzeća Hasan Bašić.
Istakao je da mu nije jasno zašto se protiv njega vodi hajka, kad je on na tu funkciju imenovan tek u petak u tri sata.

"Da bih pristao na ovu funkciju, od skupštinske većine u Kantonu Sarajevo jedino sam tražio da se poslovanje GRAS-a odvija isključivo po važećim zakonima i ništa drugo", rekao je Bašić, naglasivši da nije član niti jedne političke stranke.

Kazao je da je jutros svjedočio oštećivanju vozila u krugu preduzeća s ciljem sprečavanja njihovog stavljanja u promet, o čemu je obavijestio nadležne institucije.

"Zahtijevam da se svi radnici KJKP GRAS odmah vrate na posao, u protivnom ću biti prinuđen koristiti sve zakonom propisane mjere, te da se ponašaju u skladu s ugovorom, Zakonom o radu i drugim samoupravnim aktima, jer građani ovog kantona ne smiju ispaštati i biti taoci samovolje pojedinaca", poručio je Bašić.

Potcrtao je da je moguće da je imao propusta u prošlom mandatnom periodu i da se ogriješio o neke pojedince, ali da nikoga nije oštetio ni za jedan fening.

Bašić je naveo da je prethodno vršio funkciju direktora GRAS-a od juna 2009. do marta 2011., te da je u tom periodu mjesečni prihod preduzeća sa zatečenih tri miliona KM uvećao na 3,5 milona KM, da je nabavljeno po 15 zglobnih autobusa i trolejbusa, sistem regulisanja naplate, visokonaponski kablovi, video nadzor i drugo.

Dodao je da danas na linijama gradskog prevoza saobraćaju 42 autobusa od 98 koji su saobraćali u martu 2011., da je tada u "špici" saobraćalo 40 trolejbusa a danas 20 do 22, te da je u prometu 45 tramvaja a po planiranom obimu prevoza su bila 52.

Bašić je novinarima podijelio kopije uvjerenja da kod Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog suda u Sarajevu protiv njega nije potvrđena optužnica, koje mu je izdato radi prijave na konkurs.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: