"Sve po zakonu"
4

Barikade i privođenja kod Picinog parka u Banjoj Luci

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Branislav Račić, aktivista Građanske inicijative Park je naš, priveden je danas oko 15 sati, jer je stao pred bager na putu kod privatnog imanja Željka Vuluića iz Banje Luke, koji vodi do gradilišta gdje se nekada nalazila zelena površina poznata kao Picin park.

Račiću su pripadnici CJB Banja Luka prije privođenja izdali prekršajni nalog, jer nije želio da se skloni sa puta, tvrdeći da se na ovaj način Vuliću zatvara prilaz vlastitom domu.

Neposredno prije, ali i nakon privođanja, nedaleko od gradilišta se odvijala prava drama, jer nekolicina banjalučkih "šetača" nije dozvlila ulazak građevinskih mašina na Vulićev privatni posjed.

Bageri, koji su krenuli prema gradilištu, su zaustvaljeni, a "šetači" su stali ispred policije tvrdeći de se neće pomaći.

Nakon toga, Račiću je napisana prekršajna prijava i policajci su mu rekli da pođe sa njima u stanicu, dok su njegovi prijatelji iz Građanske inicijative ostali na "barikadama".

Porodica Vulić već godinama vodi spor u vezi sa prilaznim putem na svoje imanje, a problem je kulminirao kada je firma Grand Trade započela izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

"Ukoliko pogledate sve papire, na njima se jasno vidi da je ovaj put jedini prilaz mom imanju. Ne znam da li on, koji su došli da ga ruše, misle da ću u kuću dolaziti helikopterom", poručio je danas ogorčeni Vulić.

Istovremeno, policajci koji su danas intervenisali, Vuliću su rekli da svoja prava traži pred sudom, te da oni rade sve po zakonu.

Nedaleko od Vulićevog imanja još uvijek se nalazi mnoštvo građana i policije.