Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako nam je lepa Banja Luka! Zivela Republika Srpska i Drvar, grad koji je proglasio predsednika Vucica za pocasnog gradjanina.
@Korisnik95 , Ma kakav grad. Vukojebina koju su na silu htjeli napraviti grdom za vrijeme Tita ali nikako nisu uspjevali.
@VitezIstine tako je živjela Bosna i Hercegovina a vaš predsjednik kao i ovi naši ovdje najbolje da se maknu negdje u svemir jer ništa dobro nisu donijeli niti jednoj od ove dvije napaćene zemlje. Samo nezaposlenost, mržnju, mržnju i još mržnje...
Odgovor matadoru. Niti jedan bosanski kralj nije krunisan u Mileševi ili bilo gdje u Srbiji, već u Milama pokraj Visokog, u Sutisci ili Bobovcu. Tvrtko I krunisan je u katoličkoj stolnoj crkvi u Milama, gdje je i sahranjen.
Zar nisu festival guslara organizovali posrbljeni Bošnjaci pravoslavci?😂😂😂😂
Sjajno. Crijene kvadrata stanova govore o atraktivnosti određenog grada, Banjaluka se htjeli to priznati ili ne, od dolaska Dodika razvija iz jedne varošice u pravi regionalni centar. Šta je sve tamo izgrađeno u tom roku to je fascinantno a pogtovo Radojičićevi planovi za narednih 4-5 godina izgledaju nestvarno, gradiće nove simbole Banjaluke koji će regionalno odjeknuti
ma ja Dodik je osnivač BL ?😂😂😂mitomanijaaa 🤣🤣🤣
Kad mogu katoličke crkve biti pravoslavne , onda i Banski dvor može biti Knjazov.
Za ove krajeve jedino je Tito imo formulu.
A ko je ubio Davida? To ništa!
Veliki čovjek i bosanski patriot Srđan Šušnica, između ostalog je o Banja Luci i genocidnoj tvorevini rs rekao i ovo: http://www.uskinfo.ba/m/vijest/susnica-srbi-hrvati-i-bosnjaci-su-osudeni-na-nestanak-ako-ne-budu-zajedno/17372
Evo, odgovor se nameće sam od sebe. Velikosrpski genocidaški okoti dislajkali čak i ljudinu Srđana Šušnicu, koji je potpuno argumentirano analizirao čitavu situaciju u BiH.
BANOVINA Bosna od 9. stoljeća, a zatim kraljevina Bosna 14 i 15 stoljeće, bila je puna hiža crkve bosanske, katoličkih crkvi i samostana. Pravoslavnih manastira i crkava u Bosni toga doba bilo je SAMO 2 (Dobrun i Goradžde). Srbi i Srbija uopće ne poznaju titulu BAN sve do prve polovine 20. stoljeća. Porušili u zadnjem ratu u Banja Luci čak 16 džamija, i oni govore o kulturi... Dno dna.
Sad će dežurni dodikovi genocidaši na klixu po običaju klikati minuse. Ma slobodno ih udarajte, ali znajte. Istina se ne može sakriti. Velikosrpske konstrukcije i laži dositeja obradovića i dobrice ćosića, svijet ne zanimaju, baš kao i "vaši" banski dvori.
@Bobas Od toliko Tvrtka krunisaše baš u srpskom manastiru , a to banovina od 9. vjeka nema ni u janjačarsko poturčenoj istoriji.
https://www.slobodnaevropa.org/a/omladinsko-patriotski-kamp-zlatibor-2019-ispod-radara-/30073335.html
Titula bana postoji samo u hrvatskom narodu. To govori o povijesti Banja Luke, a poglavnik Pavelić, htio je Banja Luku proglasi glavnim gradom NDH.
@VinkoRibar Veze nemaš ni o čemu. Kralj Aleksandar je državu Kraljevinu SHS podijelio 1929. na 9 banovina, a jedna je bila Vrbaska sa sjedištem u Banjoj Luci, tako da Banjaluka kao prijestolni grad prvo banovine a danas RS vuče dugu tradiciju. Kakvi Hrvati, kakve ustaše
Gotivim ja Srbe, stvarno dobar narod. Al ne mogu ovih četnika nanu im jebebm