|

Banovići: Pronađeni posmrtni ostaci više žrtava

Banovići: Pronađeni posmrtni ostaci više žrtava
0
S
SRNA
23.12.2014. u 17:08
1
komentara
0

dijeljenja
Banovići: Pronađeni posmrtni ostaci više žrtava Foto: Arhiv/Klix.ba
Tokom ekshumacije na lokalitetu Đurića Vis na planini Ozren u opštini Banovići, pronađeni su skeletni ostaci najmanje jedne žrtve iz proteklog rata.
Pronađeni posmrtni ostaci biće prebačeni u kosturnicu Gradska groblja u Banjoj Luci, gdje će se izvršiti sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je procesom ekshumacije na terenu koordinisao istražilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva.

U ovom procesu učestvovali su službenici Instituta za nestala lica BiH i Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica Republike Srpske, vještak sudsko-medicinske struke, radnici i mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća "Gradska groblja" iz Banja Luke, kao i policijski službenici Policijske stanice Banovići, koji su obezbjeđivali lokaciju.

Tužilaštvo je istaklo da, zajedno sa svim agencijama za provođenje zakona i institucijama koje učestvuju u procesu traženja nestalih, nastavlja rad u procesu pronalaska i identifikacije posmrtnih ostataka u svim dijelovima BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...