Nastup u Gospodskoj ulici
15

FOTO+VIDEO / Banjalučki tamburaši novi album promovisali na šetalištu

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Članovi banjalučkog Gradskog tamburaškog orkestra održali su danas, na Vaskršnji ponedjeljak, u centru Banje Luke promenadni koncert na otvorenom, koji je bio i svojevrsna promocija novog albuma ovog priznatog ansambla.

Matine nastup je održan na šetalištu u Gospodskoj ulici te je veliki broj građana imao priliku zastati i na trenutak čuti melodije banjalučkih tamburaša, koji su na različitim takmičenjima osvajali brojne nagrade.

Kako je najavljeno, ovo je tek prvi u nizu od nekoliko uličnih koncerata koje će tokom ljeta članovi Gradskog tamburaškog orkestra, pod vodstvom dirigentice Branke Radošević, prirediti stanovnicima Banje Luke.

"Na ovaj način se želi promovisati tambura i tamburaška muzika, ali i obogatiti kulturna ponuda Banje Lluke, koju u toku ljetnih mjeseci posjećuje sve više turista, privučenih brojnim atrakcijama i znamenitostima", poručili su iz Gradskog tamburaškog orkestra.

Današnji nastup je bio i prilika da se najavi održavanje 11. međunarodnog festivala pod nazivom "Veče uz tamburu", koji će 27. i 28. aprila u Banskom dvoru ponovo okupiti najbolje tamburaške orkestre iz BiH i Evrope.

Prema najavama, tokom dvije festivalske večeri banjalučka publika će imati priliku čuti deset orkestara, koji će prikazati svu raznolikost tamburaške muzike.