Nevjerovatan slučaj
66

Banjalučki sud traži od osobe da ponovo plati iste troškove jer ne mogu pristupiti računu

D. Be.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Osnovni sud u Banjoj Luci zatražio je od jedne osobe da ponovo uplati novčana sredstva za troškove vještačenja bez obzira što je to već učinio prije pet godina. Razlog je bizaran - sudu je nedostupan račun u toj banci, pa traži od tužitelja da plati dva puta isto.

Ovu informaciju na Twitteru je otkrila doktorica ekonomskih nauka Svetlana Cenić.

“Svet ovo video nije. Radi se o mom drugaru, koji piše : ‘Dobio sam izvršnu presudu, po mojoj tužbi, i prije 5 godina uplatio taksu za vještaka. Danas dobijam poruku da PONOVO uplatim 300 KM’.

Ona je na Twitteru podijelila i poziv suda u kojem se kaže da prema zaključku Osnovnog suda Banja Luka kojim se određuje vještačenje po vještaku ekonomske struke te se ponovo nalaže da se u ostavljenom roku izvrši uplata predujma za troškove vještačenja u iznosu od 300,00 KM obzirom da su već uplaćena sredstva sudu nedostupna obzirom da se račun na koji su uplaćena vodio kod Banke Srpske.

To znači da sud zahtijeva od osobe da dva puta plati isti troškak samo iz razloga jer je račun suda u drugoj banci blokiran, iako je isplata već izvršena.