{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučani udruženim snagama saniraju štetu: Preživjeli smo mi i gore

18.5.2014. u 23:03
5
29
Banjalučani udruženim snagama saniraju štetu: Preživjeli smo mi i gore
5
Iz Banje Luke večeras stiže slika pustoši, ali i velike solidarnosti građana.
Pored ulica i domova stanovnici naselja Derviši iznijeli su sve što se moglo iznijeti. Većinu namještaja su morali da bace, a vidljivi su i tragovi bačene hrane, najviše krompira, brašna i drugih namirnica.

U dvorištima smo ih zatekli kako sa porodicom, komšijama i prijateljima saniraju nastalu štetu. Kažu da "nema odmora dok traje obnova". Mnogi od njih zbijaju i šale na svoj račun, jer kako govore mi smo "veseo narod, koji je preživio i gore muke, pa tako će i ovu".

Stanovnici ovog naselja od jučer se žale na smrad nafte koja se izlila na jednoj pumpi u ovom naselju za vrijeme poplava. Nažalost, to nije jedino mjesto sa kojeg dopire ovakav "miris".

"Smrad se osjeti na kilometar i više, što je najgore od svega nafta se pomiješala sa vodom i ušla u kuću", žali se mještanka naselja Derviši.

Podovi su uništeni, iz zidova još curi voda, lopate su im u rukama cijeli dan, ali na umor se ni ne žale, kažu da "kada pogledaju slike Šamca i drugih ugroženih područja, na to nemaju ni pravo".

Stanovnici i drugih banjalučkih naselja - Česma, Lazarevo, Zalužani, Trn, Kumsale, danas su od jutra radili na sanaciji šteta koje su Vrbas i rijeka Vrbanja prethodnih dana ostavile za sobom. Gladni i žedni kažu da nisu, ali "sredstva za čišćenje, dezinfekciju i dodatna radna snaga su uvijek dobro došli", poručili su stanovnici banjalučkog naselja Derviši.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: