BiH
11

Banjalučani opet na ulicama: "Mile, lopove"

Anadolija
(Foto: Anadolija)
U znak podrške porodici Vulić kojoj kompanija Grand Trade, kontroverznog biznismena Mile Radišića nasilno pokušava oduzeti dio zemljišta kako bi izgradila prilazni put za poslovno stambeni objekt koji gradi u centru grada, građani Banje Luke su izašli na ulice.

Željka Vulića je u petak brutalno pretukla policija, nakon što je pokušao odbraniti neovlašten ulazak građevinskim mašina u svoj posjed. Građani koji su se neposredno nakon tog incidenta počeli spontano okupljati pred njegovom kućom i nakon večerašnjeg protesta vratili su se Vulićima u namjeri da, ako treba, kako su kazali, tijelima odbrane posjed te porodice.

Tokom protesta koje su obezbjeđivale snažne policijske snage, zabranjujući prilaz sjedištu predsjednika RS, građani su nosili parole "Pravda za Vuliće", "Danas Vulić, sutra ti", te skandirali "Mile lopove".

Uz Banjalučke šetače, okupljene oko građanske inicijative "Park je naš", na ulice je izašao i dio studenata iz univerzitetskog kampusa, koji su najavili da će i u narednim danima uz svoja prava "pravo tražiti i za Vuliće".