Restorani zatvoreni
6

Banjalučani nakon pooštrenih mjera poštuju pravila: Za kupovinu u prodavnici čekaju u redu

L. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić objavio je na svom Twitter profilu nekoliko fotografija koje prikazuju trenutnu situaciju u Banjoj Luci, kazavši kako je situacija trenutno zadovoljavajuća jer građani poštuju pravila.

U Banjoj Luci su uvedene nove mjere za zaštitu zdravlja stanovništva, a građani ih se za sada odlično pridržavaju, objasnio je Radojičić na Twitteru.

Poštuju se sve naredbe i preporuke, poput ograničenja u trgovini, izbjegavanja nepotrebnih gužvi u trgovinama...
"Generalno, veoma dobro poštivanje naredbi i preporuka", napisao je Radojičić, dodavši zatim: "Građani, ustanove i mnogi drugi poštuju mjere i organizuju se. Obustavljeno je ugostiteljstvo i veći dio usluga".

Podsjećamo, prema posljednjim informacijama, na području Republike Srpske trenutno je 20 zaraženih (Banja Luka - 16, Čelinac - 2, Laktaši - 1 i Srbac - 1). Pod nadzorom su 1.694 osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenih koronavirusom. Sedam osoba je u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS u Banjoj Luci, a 13 u kućnoj izolaciji. Do sada je iz bolničke izolacije UKC-a izašlo ukupno 28 osoba.

Stručnjaci savjetuju da se zaštitite tako što ćete redovno prati ruke, tj. održavati higijenu, izbjegavati direktan kontakt s onima koji pokazuju znakove prehlade ili gripe te izbjegavati fizički kontakt i samim tim držati distancu od minimalno jednog metra od drugih ljudi.