|

Banja Luka: Za izgradnju "roditeljske kuće" doniran Đokovićev pobjednički reket

Banja Luka: Za izgradnju "roditeljske kuće" doniran Đokovićev pobjednički reket
17
S
SRNA
24.12.2014. u 21:50
88
komentara
17

dijeljenja
Banja Luka: Za izgradnju "roditeljske kuće" doniran Đokovićev pobjednički reket Novak Đoković (Foto: EPA)
Srđan Đoković, otac najboljeg srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, izjavio je večeras na donatorskoj večeri za izgradnju "roditeljske kuće" u Banjoj Luci da je ova porodica donirala jedan od Novakovih reketa sa kojim je igrao na prethodnim turnirima na kojima je pobjeđivao.
"Uvek smo tu kada treba pomoći, jer znamo kako je biti neko ko nema sredstava za normalan život, a naročito deca koja imaju nesrećno detinjstvo", rekao je Srđan Đoković.

On je podsjetio da potiče sa Kosmeta, te da tamo ima puno djece koja pate od malignih bolesti i da porodica Đoković sa njima saosjeća, kao i sa oboljelom djecom na ovim prostorima.

Srđan Đoković kaže da je "Novak tamo gdje su ljudi dobre volje, kao veliki humanista", navodeći da maligna oboljenja ne trpe diferencijaciju, raslojavanje među ljudima i narodima.

"To je bolest koja uzima sve ljude i, nažalost, svu djecu i hoćemo da probamo da učinimo sve da se oporave", istakao je Srđan Đoković.

Kabinet predsjednika RS-a već petu godinu organizuje donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima", a ove godine pomoć je namijenjena izgradnji roditeljske kuće za djecu iz RS-a oboljelu od malignih bolesti za koju je neophodno 800.000 KM.

Pozivom na broj 1458 može se donirati jedna marka za izgradnju roditeljske kuće.

Na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Univerzitetskoj Bolnici Klinički centar Banja Luka trenutno se liječi 17 djece oboljele od malignih bolesti. Na praćenju i terapiji održavanja se nalazi 34 djece. Ukupan broj liječenih u posljednjih 10 godina je 178.

Manifestacija se održava u Administrativnom centru Vlade RS-a.
Prijavi grešku


Komentari (88)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...