BiH
0

Banja Luka: Uspješno obavljena dvanaesta transplantacija bubrega

SRNA
Klinički centar Banja Luka
Klinički centar Banja Luka
Tim za transplantaciju Kliničkog centra Banja Luka, zajedno sa timom Vojno-medicinske akademije (VMA) iz Beograda, obavio je dvanaestu transplantaciju bubrega, saopšteno je danas iz Kliničkog centra.

Ovo je četvrta transplantacija bubrega urađena u Kliničkom centru Banja Luka u ovoj godini. Transplantirani pacijent A.D. (36) i donor A. M. (66) osjećaju se dobro, a postoperativni tok je protekao uredno i bez komplikacija, ističe se u saopštenju.

Transplatacija je izvršena 6. decembra, a nakon nje je doktor Aleksandar Tomić sa VMA, zajedno sa timom Klinike za vaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, uradio i operaciju aneurizme trbušne aorte.

Riječ je o pacijentu koji je imao veliku aneurizmu trbušne aorte poprečnog promjera 11,5 centimetara i u dužini 17 centimetara, te je praktično cijela trbušna šupljina bila ispunjena aneurizmom.

Pacijent je prvi postoperativni dan iz jedinice intenzivne njege prebačen u Kliniku za vaskularnu hirurgiju i stabilnog je zdravstvenog stanja.