BiH
0

Banja Luka: Urednik "Patriota" i drugi dan u štrajku glađu

FENA
Glavni i odgovorni urednik banjalučkog magazina “Patriot” Slobodan Vasković i drugi dan štrajkuje glađu ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci.

Vasković je u petak u 16.00 sati stupio u štrajk glađu "do smrti zbog kriminalnih pritisaka Poreske uprave RS-a, koja po nalogu predsjednika RS-a Milana Jelića čini sve kako bi uništila" firmu “Novi magazin”, izdavača lista “Patriot”.

Do sada je sa Vaskovićem jedino razgovarao predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić i to u privatnom svojstvu, dok se zvaničnici RS-a nisu oglašavali.

Vasković je kazao da su mu se telefonom javili i s njim razgovarali predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžila, poslanik PDP-a Borislav Borenović, te bivši predsjednik SDS-a Dragan Čavić.

Obrazlažući svoj stav da stupi u štrajk glađu "do smrti", Vasković je kazao "da je prisiljen na taj korak s obzirom da nije urodio plodom nijedan pokušaj da se preko zvaničnih institucija RS-a otkolone svakodnevni pritisci predsjednika Milana Jelića i Poreske uprave RS, i da time želi iskazati svoj otpor prema necivilizacijskom, nedemokratskom i kriminalnom ponašanju pojedinaca iz vlasti".