|

Banja Luka: Sindikalci krenuli u blokadu Narodne skupštine RS

Banja Luka: Sindikalci krenuli u blokadu Narodne skupštine RS
58
A
Anadolija
28.12.2015. u 14:53
35
komentara
58

dijeljenja
1/4 Foto: Anadolija
2/4 Foto: Anadolija
3/4 Foto: Anadolija
4/4 Foto: Anadolija
Više stotina radnika okupljenih na protestima koje je organizovao Savez sindikata Republike Srpske krenulo je od Doma sindikata u Banjoj Luci do Narodne skupštine RS, oko koje će na udaljenosti od 50 metara od zgrade napraviti prsten kako bi spriječili bilo koga da uđe ili izađe iz zgrade parlamenta RS.
Protesti su organizovani pred početak sjednice NSRS na kojoj če poslanici po hitnom postupku od 15 sati razmatrati Prijedlog zakona o radu, kojim se prema mišljenju sindikalaca, smanjuju radnička prava.

Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS, obraćajući se okupljenim radnicima naglasila je da će ukoliko poslanici usvoje dnevni red 300 članova sindikata ući u prostorije Narodne skupštine RS.

Ona je okupljene zamolila da ni na koji način ne isprovociraju policiju navodeći da ne smiju šutnuti ni jedan kamen niti baciti bilo kakav papir, ni dodirnuti staklo.

Poručila je da je ovo posljednja šansa za borbu za očuvanje radničkih prava za koja se Savez sindikata RS izborio u prethodnim godinama.

Neki od transparenata koje su nosili okupljeni radnici su "Nećemo da budemo robovi u 21. vijeku", "Hoćemo veće plate, a ne socijalnu pomoć", "Bez naših leđa nema vašeg kapitala platite naš rad", "Svemu dođe kraj pa i radničkom strpljenju"...
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...