|

Banja Luka: Radovi na mostu u Zalužanima, putnici presijedaju

Banja Luka: Radovi na mostu u Zalužanima, putnici presijedaju
0
Piše: M.R.
1.5.2014. u 13:03
8
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Klix.ba
2/8 Foto: Klix.ba
3/8 Foto: Klix.ba
4/8 Foto: Klix.ba
5/8 Foto: Klix.ba
6/8 Foto: Klix.ba
7/8 Foto: Klix.ba
8/8 Foto: Klix.ba
U Zalužanima je 28. aprila počela izgradnja mosta preko rijeke Dragočajke, a predviđeno je da radovi traju 90 dana. Saobraćaj preko mosta je zaustavljen, a putnici moraju pješke preći preko mosta da bi sa druge strane ušli u novi autobus koji ih čeka.
Naime, linija 2 Banja Luka – Trn, od 28. aprila saobraća samo autoputem, dok su na liniji 13A Banja Luka – Zalužani (Kuljani, Barlovci) uvedene izmjene.

Putnici koji putuju preko mosta, koji se nalazi nekoliko metara poslije pruge u Zalužanima, izlaze iz autobusa 13A, pješke prelaze novom pomoćnom stazom i nakon 10ak minuta ulaze u drugi autobus Autoprevoza koji ih čeka poslije mosta.

Izjmijenjen je i režim javnog prevoza, pa sve ovo oduzima mnogo vremena. Jedan od mještana naselja Zalužani, Bojan Vržina, žali se kako autobusi zbog ovih radova mnogo kasne.

"Svaki dan putujem na relaciji Zalužani – Banja Luka i nikada nisam morao ovoliko da čekam da autobus dođe na stanicu. Nekada ga nema i sat vremena, a prije je dolazio svakih 20-ak minuta. To mi zaista oduzima mnogo vremena", rekao je Vržina.

Iz Gradske uprave apeluju na građane da imaju strpljenja dok traju radovi. Prema projektnoj dokumentaciji novi most će imati dvije saobraćajne trake i pješačke staze sa obe strane.

Novi režim javnog prevoza možete pronaći ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...