BiH
0

Banja Luka: Radojičić izrazio zadovoljstvo izlaznošću građana na izbore

Anadolija
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić u prvom obraćanju novinarima nakon okončanih opštih izbora u BiH istakao je da izborni proces u BiH komplikovan te pozvao građane da "ne nasjedaju na dezinformacijama koje su se već pojavile na društvenim mrežama i lažima o proglašavanju izborne pobjede“.

"Jedini validni podaci o izbornim rezultatima su oni koje objavi Centralna izborna komisija BiH, a SNSD ponavlja da poštuje volju građana“, istakao je Radojičić.

Dodao je da "SNSD očekuje veliku pobjedu na izborima svojih kandidata i na svim nivoima“.

Radojičić je kazao da su "izbori uglavnom protekli uredno, te izrazio zadovoljstvo zbog veće izlaznosti građana na izbore nego je to bilo tokom ranijih izbornih ciklusa“.

"Veća izlaznost je znak većeg interesovanja građana za politiku i to je veoma važno za težinu rezultata izabranih kandidata“, kazao je Radojičić.

Naveo je da su tokom izbornog dana "posmatrači SNSD-a na biračkim mjestima konstatovali probleme vezane za neuredne biračke spiskove, nedostatak glasačkih listića na pojedinim biračkim mjestima, pokušaji građana da glasaju s tuđim ličnim dokumentima, te onemogućavanje rada posmatrača SNSD-a na nekim biralištima“.