Obogaćivanje turističke ponude
0

Banja Luka: Počinje "Ljeto na Vrbasu"

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Skokovima sa gradskog mosta u Banjoj Luci danas će početi sedmodnevna manifestacija "Ljeto na Vrbasu" koju tradicionalno organizuje Turistička organizacija grada.

Manifestacija, koja će trajati do 22. jula, ove godine sastoji se iz tri tematska dijela - tradicionalnih skokova sa gradskog mosta, sportskih takmičenja u basketu, fudbalu i odbojci, trka dajak i kajak čamaca, te večernjeg kulturno-zabavnog programa u kojem će učestvovati kulturno-umjetnička društva, rok bendovi i solisti.

"Ljeto na Vrbasu" iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika, posjetilaca i medija koji na ovaj način ukazuju na značaj rijeke Vrbas za grad Banju Luku i njene građane, saopšteno je iz Turističke organizacije grada.

Cilj je obogaćivanje turističke ponude grada objedinjavanjem svih aktivnosti koje se održavaju na Vrbasu i njegovim obalama u ljetnom periodu, te obogaćivanje sportskog i kulturnog života grada, podizanje svijesti građana i turista o vrijednostima i specifičnostima Vrbasa, kao i podizanja svijesti građana o njegovoj zaštiti.

Manifestacija ističe potrebu zaštite Vrbasa i njegovanja vrijednosti ove rijeke kao prirodne ljepote, zatim specifičnih plovnih objekata kao što je dajak, zaštita izraženog biodiverziteta, ističe se u saopštenju.

"Ljeto na Vrbasu" jedna je od nastarijih manifestacija u BiH koju su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banja Luka 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu". Manifestacija 1980. mijenja naziv u "Susreti na Vrbasu", a 1995. godine dobija naziv "Ljeto na Vrbasu".