{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Počeli radovi na premještanju starog otpada

F
14.12.2007. u 15:41
0
0
Banja Luka: Počeli radovi na premještanju starog otpada
0
Banja Luka: Počeli radovi na premještanju starog otpada
U okviru provedbe projekta "Upravljanje čvrstim otpadom u BiH", koji provodi preduzeće "Depot", u petak je zvanično najavljen početak radova na iskopavanju i premještanju starog otpada na regionalnoj deponiji u Ramićima kod Banje Luke.
Radovi na iskopavanju i premještanju otpada trajat će do 29. jula 2008. godine, a ukupna vrijednost ove investicije iznosi tri miliona i 170 hiljada KM sa PDV-om.

Projektom su predviđeni radovi na iskopavanju kanjona kroz stari dio deponije u pravcu istok-zapad, kontroli iskopanog otpada, deponovanja, kompaktiranja i prekrivanja iskopanog otpada, izgradnja brane na istočnom dijelu deponije u cilju njene stabilizacije, kaptaža izvora koji se nalazi ispod otpada kao i drugi neophodni radovi.

Otvaranju radova na regionalnoj deponiji u Ramićima prisustvovao je i gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović, koji je rekao da su nakon izvršenih priprema stvoreni su uvjeti za realizaciju projekta iskopavanja i premještanja starog odlagališta.

"Današnji početak radova svakako predstavlja ključni momenat u procesu zbrinjavanja otpada i njegovog rješavanja na pravi način, kako ne bi uticao na zagađenje zemljišta i životne sredine uopće“, kazao je Davidović.

„U toku izvođenja radova vršit će se stalni monitoring, odnosno mjerenja kvalitete zraka i vode na deponiji, a građane ćemo na vrijeme obavještavati u slučaju pojave bilo kakvih nepredviđenih situacija“, izjavio je Momčilo Rokvić, direktor „Dpota”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: