U prepunoj dvorani Borik
0

Banja Luka: Održana svečana akademija povodom Dana RS

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
U sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci završena je svečana akademija pod nazivom “Republika Srpska - glas koji se čuje”, održana u okviru obilježavanja Dana RS i 20. godišnjice postojanja ovog bh. entiteta.

Uz predsjednika RS, tokom današnje akademije prisutnima su se obratili predsjednik Srbije Boris Tadić, a program su uveličali i mogi umjetnici.

"Srbija će kao garant Dejtonskog sporazuma nastaviti da podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH, kao i unutrašnje uređenje BiH definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom", rekao je predsjednik Srbije Boris Tadić.

Akademiji u Banjoj Luci, uz brojne zvanice iz političkog i javnog života BiH, prisustvovali su predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, potpredsjednik Vlade Ivica Dačić, patrijarh srpski Irinej sa vladikama, delegacija HDZ-a BiH koju su činili Dragan Čović, Vjekoslav Bevanda i Borjana Krišto.

Nakon akademije, u zgradi Vlade RS bit će priređen svečani prijem za zvanice, a u 20:30 sati u zgradi Kulturnog centra Banski dvor bit će prikazana projekcija o istoriji, kulturnoj baštini, prirodnom bogatstvu i privrednim potencijalima RS.