Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da lokacija koju nudi bl nije daleko od lokacije gdje bi iz željela da gradi, 3-4 km.
pravoslavne škole su fabrike fašizma i islamofobije. tamo se brade ne puštaju iz mudrosti verujte mi
@ AKADEMIK U kojoj si ti akademiji nauka? Meni se čini da ti imaš nekih problema u svojoj glavi, pa bi trebao da se liječiš, a ne da pišeš inače nebulozne komentare.
FASHISTI I HITLEROVCI = SRBOVI
nije da neznam ,nego mi iz ponizenja da pisem velikim slovom :dodik,
medresa je objekat koji sluzi za uzdizanje novih terorista
Kakva je medresa obrazovna institucija, jel to ono gdje bulje u Kuran povazdan a samo napamet nauce ponesto jer jezik ne znaju, tralala...ma, hajde molim te, samo vam to treba na putu do kanacne propasti, vrane mozak popile, nema to veze sa obrazovanjem, vec sa zaglupljivanjem!!! Toliko vam od mene!!! Nema vise smisla otvarati vase vijesti, citati svakakve gluposti, narocito komentatora, a ni novinari nisu puno bolji.
@x-men Ote mi riječ iz usta baš sam to mislio kazati.
KOme je pravite tamo? Ja mislio da ste ocisceni etnicki u B.L..Kad ce te vratiti Ekonomski fakultet u Sarajevu SPC-u koji je oteta bogoslovija?
u IZ su navikli da posade dzamiju gdje im prahne, uzelo je to maha i u Tuzli cak, ali se nadam da ce stati vec jednom, inace cemo imati situaciju \"jedan gradjanin- jedna dzamija\" nek budu sretni sto im uopce daju da je grade...
dajte vise malo konkretnije. Znaci: imena iprezimena tih sto su odlucili pa da to imamo za kasnije....
Koji kreteni, majko moja. Prvo: medresa je ŠKOLA, u kojoj se, između ostalog, uče TRI svjetska jezika, gdje učenici imaju fiziku i matematiku sve četiri godine, gdje se uče i biologija, hemija, geografija. Dakle, oni učenici koji to ozbiljno shvate, izađu sa jako dobrom podlogom za upis bilo kojeg fakulteta prirodnog, društvenog ili tehničkog smjera. Drugo: jasno je da je zabrana gradnje medrese u B.Luci čisto političko pitanje, kao i zabrana gradnje katoličkog centra u Bugojnu. Treće i najžalosnije: ovdje je 90% komentara čisto rasističko-fašisoidne prirode i to je ono što najviše zabrinjava. Bojim se da je ono đubre Matija Bećković bio u pravu. Nažalost.
Ja sam protiv zabrane gradnje medrese, isto tako bih bio i protiv zabrane gradnje npr. bogoslovije ili druge vjerske škole u Sarajevu, zenici, ako je tom stanovništvu određene vjeroispovijesti na tom području ta čkola potrebna. Ali treba li nam zaista još vjrskih škola, bilo koje vjere, pa mi smo zemlja od 3.5 mil, stanovnika. Mada, ovo u BL jeste političko pitanje, te se banjalučka gradska vlast treba dobro preispitati može li sebi dozvoliti zabranu gradnje medrese. Isto bi bilo i u Sarajevu, u slučaju gradnje bogoslovije ili neke katoličke vjerske škole. Kod katolika je specifičnije u odnosu na muslimane i pravoslavce, jer oni imaju i srednje katoličke škole, koje ne obrazuju za vjerske službenike, nego daju opštu naobrazbu. A čitam pojedine komentare: pa ljudi božiji, živite u 21. vijeku, a tukli biste se odmah kao divljaci zbog svega. Konstruktivna diskusija da, ali to što vi radite je destruktivno!!
koliko se bosanci razlicitih nacija mrze u dijaspori.. dovljno je samo da procitate komentare na ovom sajtu.. sreca sto vise ne zive u Bosni
šta ste očekivali,pa samo bi se budala mogao ponadati izgradnji međlisa u banjaluci,rs je primjer fašizma 21 vjeka po svim osnovama a ovo je samo mali segment toga....