{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Kamp talentovanih informatičara temelj budućnosti

24.8.2012. u 15:28
2
9
Banja Luka: Kamp talentovanih informatičara temelj budućnosti
2
Predsjednik Skupštine grada Banja Luka Slobodan Gavranović rekao je, tokom posjete Prvom kampu talentovanih informatičara u Banjoj Luci, kako se na ovakvim skupovima afirmišu mladost, znanje, ali i grad.
Tokom posjete skupu, koji se održava u banjalučkoj Gimnaziji, Gavranović je razgovarao sa organizatorima i učesnicima Kampa te naveo kako će gradske vlasti sigurno biti jedan od oragnizatora budućih kampova mladih informatičara u Banjoj Luci.

Istovremeno, Gavranović je naveo kako će gradske vlasti pomoći putovanje banjalučkih srednjoškolaca Andreja Ivaniša i Aleksandra Kelečevića, koji će se takmičiti na Olimpijadi informatičara u Milanu.

Student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci Igor Ševo, koji je idejni tvorac ideje o Kampu informatičara, danas je naglasio kako ovom manifestacijom žele pokazati učenicima da su upravo oni ti koji će jednog dana graditi budućnost našeg društva.

"Kamp treba pomoći učenicima da se upoznaju i sarađuju, jer će jednog dana zajedno raditi na razvoju nekih novih programa", rekao je Ševo.

Prvi kamp talentovanih informatičara, na kojem učestvuje 18 srednjoškolaca iz više gradova BiH, održava se u Banjoj Luci od 19. do 25. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: