Inovacioni centar pruža pomoć
0

Banja Luka: Mladi sve više zainteresovani za sopstveni biznis

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Mladi ljudi su sve više zainteresovani za preduzetništvo i razvijanje sopstvenog biznisa, istaknuto je danas u Banjoj Luci na predstavljanju "Programa za preduzetničku omladinu".

Direktor Univerzitetskog preduzetničkog centra Univerziteta u Banjoj Luci Mario Milanović rekao je da su mladi shvatili da jedino mogu da se oslone na sopstvene snage i da ne žele da njihovo zapošljavanje zavisi od nekog drugog.

Izvršni direktor Inovacionog centra Banja Luka Drago Gverić rekao je da su mladi, koji su u ovom centru počeli razvijati svoju poslovnu ideju, najčešće opredjeljeni za informacione i komunikacione tehnologije, razvoj softvera, oglašavanje i prezentacije putem interneta.

"Međutim, imamo i mlade ljude koji svoju poslovnu ideju baziraju na energetskoj efikasnosti, u sektoru tehnologija, finansija i drugo", rekao je Gverić.

On je istakao da se u Inovacionom centru Banja Luka svima pruža mogućnost da od početka do kraja realizuju svoju ideju uz pomoć stručnjaka.

Gverić je dodao da u ovom centru trenutno postoji 26 timova koji rade na razvoju svoje poslovne ideje, ali da su kapaciteti centra daleko veći,te pozvao mlade da krenu u preduzetništvo.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Bojan Grebenar rekao je da je današnja prezentacija prva od pet regionalnih u okviru projekta "Razvoj omladinskog preduzetništva".

On je podsjetio da je prezentacijama prethodilo potpisivanje Sporazuma o saradnji u okviru navedenog projekta između Omladinskog savjeta Srpske i Univerziteta u Banjoj Luci.

Grebenar je istakao da kroz praktične informacije o tome šta je preduzetništvo i koje su najznačajnije institucije u vezi sa tim, te predstavljanjem uspješnih mladih preduzetnika, želi stvoriti dodatni interes kod omladine o preduzetništvu.