Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Banja Luka, kojom vlada Igor Radojičić - veteran Vojske Republike Srpske i član nacionalističkog SNSDa sa kojim se Forto izgrlio - dobila je od adžije Konakovića 8 miliona KM bošnjačkih poreznih obveznika u KS da postane evropska prijestolnica kulture. Grad u kojem su muslimani kamenovani 2001. godine jer su došli da obnove džamiju koju okupatori Banja Luke, i danas prisutni, porušiše.
https://youtu.be/4XiyxBuyqUM?t=497 evo Igora, partnera Pedje Kojovica koji jutros na Twitteru izjednacava ARBiH i VRS.
Ali dunjaluk je prolazan, kao i ova jadna i bijedna Vlada KS koja se saginje pred koljačima. Banja Luka će uvijek biti poznata isključivo po Ferhat-pašinoj džamiji, staroj bosanskoj tvrdjavi Kastel, i boju pod Banja Lukom koji je vodio slavni Ali-paša Hećimović.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Cek, je li to ona Banja Luka koja je protjerala i porušila sve što podsjeca na drugog i drugacijeg? Ona Banja Luka što je kamenovala povratnike kad su pokušali da renoviraju džamiju koju su im srusili i pri tome ubili Murata Badića? O ovom novijem, Davor, protjerivanje onih kojih traže pravdu, zaključavanje porte za posjetioce necu ni pitati. Prijestolnica kulture? Forto i Dino dali pare za njih?
Taj grad kulture, koji god da bude, kulturnog nije vidio već jako dugo vremena.
Okupirana Banja Luka izgleda kao neka ruska jazavičarska naseobina.
Nisam ponio naočale jutros, je li kulture ili nekulture?
jedni se kupaju u smecu a drugi tuku palijama ko god im dodje ....
Više kulture ima u Trebinju!
Mostar? Tko je ono devedesetih postrojavao ustaške bojne na stadionu Zrinjski, uz gromoglasno klicanje poglavniku, tko poruši sve mostove i većinu sakralnih i kulturnih ustanova u Mostaru? Kulturnjaci? Samo su se pojedinci iz sva tri naroda ponijeli ljudski i kulturno, dok većina nije vrijedna ni spomena.
Dogodine u Novoj Hidzretskoj 1445 godini BIDNE Sarajevo prestolnica kulture !!!!
Lijepo, sretno i jednima i drugima...Mostar je nešto bliže srcu pa ima malu prednost. Ali nije mala stvar da su dva od tri grada u utrci za prijestolnicu kulture, naši gradovi... ❤
Citam Komentare i da sam neki stranac pomislio bi da je Banja Luka u Srbiji a Mostar u Hrvatskoj.....koje licemjerstvo zelite Ko bajagi RBiH Ali pljujete na sve sto nije u Muslimanskim rukama pa makar to bilo i u BiH
Najjači su ovi što kažu da bi Sarajevo trebalo biti prijestolnica kulture. Tako nešto može da izjavi samo neko ko 30 godina nije izašao iz SA. Mostar je lijep grad, ali krajiška ljepotica ovdje odnosi pobjedu.
Svih 16 džamija porušeno je u Banja Luci, kao i ogromna većina katoličkih crkvi. A da ne spominjemo gradiće i sela oko Banja Luke, koja su potpuno devastirana, a katoličko i muslimansko stanovništvo ubijeno ili protjerano. Protjeruju sada i Srbe koji razmišljaju svojom glavom, a ne dodikovom prochetnickom blentarom.
@Bobas Ne znam samo ko poruši onih 120 srpskih crkava u BiH ?! Gdje nestadoše Srbi iz Tuzle, Zenice, Mostara, Sarajeva, Bihaća ... ?
Znakovito je da je Fort Sarajevo nedavno odlucno podzalo Banja Luku naustrb Mostara, premda Mostar sam po sebi definitivno zasluzuje tu titulu, iako grad izmucen I u ratu, ali i jos vise u poracu ovim bezobraznim odnosom spram njega i njegovih stanovnika jer mu se ne dozvoljavaju izbori u Bog-zna-koliko izbornih ciklusa, a time mu se ocito namjerno ogranicava I razvitak.
Neko je očigledno pogriješio u tumačenju riječi kultura
Iako mi je BiH ispred svega, navijam za norveški Bodo, jer su Mostar i Banja Luka u zadnjem ratu pokazali samo barbarizam. Nije tu bilo ni zrna kulture u nacionalističkim bratoubilačkim nagonima. Ni jedan od tri naroda u BiH nije zaslužio biti nosilac kulture u idućih 50 godina, upravo zbog zadnjeg agresorskog rata i nakaradnog post dejtonskog "uređenja", gdje entiteti i distrikt funkcioniraju baš kao i zločudni tumor na domaćinu.
dio programa je postrojavanje rezervnog sastava policije, malo kult.desavanja chede u subarama sa manjace, neki defile stranacki, i tako tih dogadjaja kulturnih ...