|

Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak

Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak
199
M. N.
25.10.2019. u 15:47
35
komentara
199

dijeljenja
Banja Luka donira 10.000 KM Bihaću za kupovinu cisterne za kamp Vučjak Foto: Klix.ba
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić zatražio je od Skupštine odobrenje za doniranje 10.000 KM Bihaću u svrhu nabavke cisterne za distribuciju pitke vode u privremenom centru za migrante Vučjak.
U obrazloženju se navodi da su se humanitarna organizacija CRS BiH i gradonačelnik bihaća Šuhret Fazlić obratili gradonačelnicima općina i gradova u BiH zahtjevom da se odobre novčana sredstva za potrebe nabavke ovih vozila s obzirom na to da JP Vodovod Bihać ima samo dvije cisterne koje koristi za potrebe građana i migranata u Bihaću.

Sredstva se dodjeljuju u okviru akcije "Pomozimo Bihaću".

Pomoć Bihaću su obećali načelnici i gradonačelnici 10 općina i gradova u BiH koji su u martu potpisali svečanu izjavu kojom obećavaju pomoć ovom gradu u borbi s migrantskom krizom. Početkom ovog mjeseca Općina Centar je izdvojila iz budžeta 30.000 KM u okviru ove akcije.

Općina Vareš donirala je u augustu višenamjensko vozilo s cisternom koje će koristiti bihaćki vatrogasci, a upotrebljavat će se za intervencije na manjim požarima i za opskrbu vodom prihvatnih centara na području grada.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...