{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka će biti danas očišćena

S
23.5.2014. u 11:42
0
6
Banja Luka će biti danas očišćena
0
Banja Luka će biti danas očišćena
Foto: SRNA
Sva ugrožena područja u Banjoj Luci uglavnom su očišćena, a današnjom akcijom čišćenja bit će postignuto da grad bude u potpunosti čist, rekao je jutros komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Slobodan Gavranović.
Za danas je planirano čišćenje centralnog dijela naselja Lazareva i dio aktivnosti u naselju Zeleni Vir, te u naselju Česma ukoliko se ukaže potreba za dodatnim odvozom otpada.

Uz pripadnike Civilne zaštite i komunalna preduzeća, i jutros su u čišćenje centralnog dijela naselja Lazarevo uključeni zaposleni iz Gradske uprave i javnih ustanova.

Gavranović je izrazio zahvalnost svima koji su od prvog dana na terenu, brojnim mladim volonterima, te banjalučkim preduzećimaa koja su se uključila u te aktivnosti.

Od jutros je i 30 radnica iz gradske uprave angažovano da pomognu aktivistima Gradske organizacije Crvenog krsta u pakovanju paketa pomoći za najugroženije.

Gavranović je istakao da se sada ulazi u fazu normalizacije stanja na terenu.

"Znam da nije normalizovano stanje u objektima koji su bili poplavljeni, ali opet možemo ocijeniti da je stanje u gradu i u tim naseljima vraćeno u život, i da smo stvorili pretpostavke da se može pristupiti sanaciji tih prostora", rekao Gavranović, koji je gradonačelnik Banje Luke.

On je naveo da će se ubrzo sa Vladom Republike Srpske tražiti rješenja, kako bi se ugroženima pružile određene linije pomoći i dodao da će se o svemu tome moći preciznije govoriti kada se završi procjena štete.

Gavranović je sinoć imenovao Komisiju za procjenu štete prouzrokovane poplavom koja od danas započinje pripremu dokumentacije i timova stručnjaka za procjenu štete na ugroženim područjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: