Slavne ličnosti u gradu na Vrbasu
0

Banja Luka blokirana, specijalci na krovovima zgrada

Piše: D. T.
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Da je Banja Luka danas grad u kojem boravi veliki broj javnih ličnosti potvrđuju fotografije koje je reporter portala Sarajevo-x.com oko podne snimio u gradu na Vrbasu.

Kako smo najavili, u 11.30 sati je zatvorena glavna banjalučka ulica. U tom trenutku su se u centru grada pojavile jake policijske snage koje su raspoređene na svakom metru.

Na krovovima zgrada u centru Banje Luke mogu se vidjeti raspoređeni snajperisti Specijalne policije MUP-a RS.

Oni će se brinuti za sigurnost brojnih zvanica iz političkog i javnog života regiona, koje su danas, zbog otvaranja autoputa Banja Luka – Gradiška, ali i manifestacije Izbor ličnosti godine za 2011. godinu, u Banjoj Luci.

Podsjećamo, u Banju Luku danas su stigli predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a očekuje se i dolazak najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

U gradu na Vrbasu je i proslavljeni režiser Emir Kusturica, a goste će na današnjem Izboru ličnosti godine zabavljati hrvatski umjetnik Goran Karan, koji je jutros također viđen na ulicama Banje Luke.

Oko podne je pred Palatu predsjednika RS stigla kolona službenih vozila u kojoj su bili predsjednik Srbije Boris Tadić i ostatak delegacije.