|

Bandić i Lustig u Potočarima: Srebrenica se ne razlikuje od Aušvica

Bandić i Lustig u Potočarima: Srebrenica se ne razlikuje od Aušvica
10
A
Anadolija
11.7.2014. u 12:12
0
komentara
10

dijeljenja
Bandić i Lustig u Potočarima: Srebrenica se ne razlikuje od Aušvica Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Čuveni filmski producent Branko Lustig i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić su došli u Potočare kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici odakle su poručili da se trebaju podsjetiti mladi ljudi da se ovakav zločin nikad ne ponovi, javlja Anadolija.
"Prije par mjeseci Bandić i ja smo posjetili Aušvic. Mjesto zločina je mjesto zločina i tu nema nikakve razlike. Sada kad sam ovdje izašao iz automobila prošla me jeza jer nema razlike između dolaska u Birkenu gdje su krematoriji i ovog mjesta", kazao je Lustig u obraćanju medijima.

On poručuje da se zločin počinjen u pitomom krajoliku kakav je Srebrenica ni u čemu ne razlikuje od velikog genocida koji su počinjeni po logorima Aušvica, Majdaneka, Treblinke i ostalih logora fašizma.

"Zato mlade ljudi, nisam mogao proći ovamo koliko ih ovdje ima, moramo podsjetiti na taj zločin i oni moraju činiti sve što je u njihovoj moći da se to više nikada ne dogodi", kazao je Lustig.

"Svaki put kada dođem zanijemim. Ovo je mjesto gdje se treba pokloniti strašnom genocidu i samo ponoviti ono što reče prijatelj Lustig, da se više nikad, nikad ne ponovi", poručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.