{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Balkan Case Challenge – BH Case Challenge 2008

S
15.1.2008. u 10:46
0
0
Balkan Case Challenge – BH Case Challenge 2008
0
Balkan Case Challenge – BH Case Challenge 2008
WUS Austria ponosno predstavlja BH Case Challenge – Balkan Case Challenge 2008. Svrha organizacije ovog prestižnog takmičenja, koje se implementira već tradicionalno po osmi put, jeste podrška procesu reforme visokog obrazovanja u BiH, kao i podrška Bolonjskom procesu.
Balkan Case Challenge je takmičenje koje nastoji da unaprijedi nastavni proces kroz naglašavanje značaja case study metode, ali i događaj namjenjen prepoznavanju kvalitetnog mladog poslovnog kadra te poticanja odličnih studenata iz Jugoistočne Europe. Balkan Case Challenge je fokusiran na izgradnju veze između visokog obrazovanja i tržišta rada, kao i sinergiju sa poslovnom zajednicom i regionalnu saradnju. Teži se otvaranju prilika i novih perspektiva za odlične studente kroz trening, takmičenje i pružanje konkretnih poslovnih prilika, a ujedno predstavlja promociju novih nastavnih metoda.

BH Case Challenge je predtakmičenje koje omogućava odabir 50 najboljih studenata iz BiH koji će prezentovati BiH i njen akademski kvalitet. Omogućen je trening aplikantima nakon kojeg svi učestvuju u takmičenju i predstavljaju vlastita rješenja. Ta rješenja predstavnici kompanija i različiti eksperti evaluiraju i na osnovu njih selektiraju učesnike velikog Balkan Case Challenge finala u Beču.

Samo takmičenje je struktuirano na način koji omogućava studentima da predstave svoje znanje u jednoj od četiri discipline: ekonomija, pravo, model Europskog vijeća i informacione tehnologije.

Business Case Competition sakuplja top studente biznisa/menadžementa/ekonomije. Studije slučaja se bave trenutnim pitanjima koja se odnose na poslovno okruženje I ekonomski razvoj u Jugoistočnoj Europi.

Law Moot Court je tradicionalna takmičenje u raspravi – npr. simulacija suđenja – gdje studenti pripremaju oralne iskaze i pisane argumente oslanjajući se na poznavanje principa međunarodnog javnog i europskog prava.

Model European Council od 2008 godine mijenja Model UN-a . To je autentična simulacije Europskog vijeća koje nije legislativno tijelo i koje raspravlja o neodložnim pitanjima i pregovara poziciju EU po pitanju istih. Ono daje glavni impuls, te socijalne, ekonomske I političke smjernice u svim oblastime aktivnosti EU. Cilj ove nove discipline je kreirati veću svjesnost o Europi među studentima, te ih informirati o strukturi I radu ovog EU organa.

Information Communication Technology (ICT) Case Competition simulira implementaciju informativno-komunikacijskih tehnologija u poslovnom okruženju. Učesnici trebaju analizirati poslovne procese i infrastrukturu kompanije i predložiti integrativno ICT rješenje.

BH Case Challenge će se održati u periodu 26.-27. april 2008. godine u Sarajevu.
Pobjednici takmičenja se kvalifikuju za veliko finale koje će se održati u periodu od 6.-11. jula 2008. godine u Beču.

Pored direktne kvalifikacije za finalno takmičenje, organizacioni odbor BH Casase Challenge-a svake godine sa svojim partnerima pobjednicima obezbijedi i nagrade poput učešća u ljetnim školama, prakse, vaučere za knjige, riječnike, kurseve i sl. BH Challenge studentima nudi da svoje dosadašnje iskustvo razmijene i prošire radom u grupama sa studentima iz cijele BiH, a onima koji se plasiraju u finale i sa studentima iz 10 zemalja Jugoistočne Evrope i iz Austrije. Ovo takmičenje je već široko prepoznato kako u sferi visokog obrazovanja, tako i kod kompanija, poslodavaca, te predstavlja dobru referencu svim učesnicima.

Pravo učešća na ovom takmičenju imaju studenti dodiplomskog i postdiplomskog studija ekonomije, prava, političkih, tehničkih i srodnih nauka, dodiplomci i postdiplomci svih univerziteta u BiH (državnih i privatnih), završnih godina studija sa dobrim poznavanjem engleskog jezika, mlađi od 28 godina, sa visokim akademskim dostignućima i društveno aktivni studenti.

Za prijavu je potrebno posjetiti web stranicu Balkan Case Challenge-a www.bcchallenge.org. Rok za prijavu je 31. mart 2008. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: