Prvostepena presuda
0

Balijagić i RTRS moraju Dalidi Burzić isplatiti 10 hiljada KM zbog klevete

Piše: Er. M.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu donio je prvostepenu presudu u korist glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, a koja je tužila advokata Faruka Balijagića i Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS) zbog klevete.

Balijagiću i RTRS-u naloženo je da glavnoj tužiteljici Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalidi Burzić isplate odštetu u iznosu od 10 hiljada KM zbog neistina koje je advokat iz Tuzle iznio u intervjuu za javni RTV servis entiteta RS, saznaje Klix.ba.

Burzić je Balijagića i RTRS tužila zbog intervjua koji je objavljen 26. jula 2016. godine, a u kojem je Balijagić između ostalog naveo kako glavna tužiteljica Tužilaštva KS stoji iza pokušaja njegovog ubistva u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu, gdje je bio u pritvoru, te da je uzela 100 hiljada eura da zataška smrt Dženana Memića.

Advokat je između ostalog rekao da je Burzić kriminalka i najkorumpiranija nositeljica neke funkcije u pravosudnom sistemu BiH. Glavnu tužiteljicu optužio je i za reketarenje predsjednika Vlade Kantona Sarajevo i uzimanje novca.