Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je cista laz, mrsa ima na jezeru, nedavno rodjenoj bebi se bore za zivot zbog ove bakterije, samo ne razumijem sto kriju, uzasni su..
Sta je s aparatima, ako su preneseni iz stare zgrade onda supljiraju
NOTORNA LAZ!! bebu sam rodila u decembru 2010 na Jezeru i dobila je MRSU
Znam lično dvije bebe: jednu od 7 mjeseci koja još uvijek ima mrsu i drugu rođenu prije nekih mjesec dana koja je jadnica sva u nekim krasticama i gnoju po tijelu i upravo ovi ljekari sa Jezera kazu da je od mrse! Prije 2 mjeseca sam trebala raditi operaciju na Jezeru i pobjegla sam privatno jer su ljekari gore užasno neljubazni - njihov čuveni dr. Godinjak me nije htio ni pogledati a medicinske sestre su me savjetovale da ga čekam na vratima \"gore kod portira\" i \"tu iza ćoška gdje je aparat za 4d ultrazvuk\" ... da ne kažem da su me 2x naručivali a da niko od doktora nikad nije imao vremena da me pregleda iako sam ponavljam bila naručena... Neljubazni su, neprofesionalni, neorganizovani, grubi prilikom saopštavanja dijagnoze - nehumani !!!
Ali ovo nije neko bas rjesenje za zene u bolnicama..(ja sam muskarac ali iskreno zgrozavam se od same pomisli da npr. necija zena treba da ode u tu bolnicu da bi se porodila a tu ce da se ona ili dijete zarazi \"sanse za to 90%\" ovo je strasno...a sto je najgore moze biti da ta infekcija bude i \"smrtonosna u odredjenim slucajevima\".. ovo je grozno..
Kako se zaštititi od zaraze stafilokokom i njegovim MRSA oblikom Prakticirati ispravne higijenske navike: - redovito prati ruke sapunom i toplom vodom ili rabiti maramice s alkoholnim dezinficijensom (naročito nakon posjeta bolnicama) - ogrebotine i posjekotine držati čistim i pokriti zavojem ili flasterom dok ne zacijele - izbjegavati fizički kontakt s ljudima koji imaju otvorene rane ili zavoje te obvezno prati ruke nakon eventualnog kontakta s njima - izbjegavati zajedničku uporabu osobnih predmeta kao što su ručnici ili britvice - održavati okolinu čistom i suhom (prašina i površine koji put mogu biti pravi rezervoar mikroorganizama)
Molim vas moze li prijedlog svima. Dajte se svi organizujte, od ove price nema nista i minderluka. Razmjenite kontakte i SVI kod advokata. Ako nista ne reagujete i vi ste suucesnici,licno smatram da bio veliki odjek u javnosti kada bi se recimo udruzilo vise osoba i zajednicki tuzilo idiote. Vama su manji troskovi, postici cete dobru stvar a ako vam bude trebalo novca, brate svi forumasi ce vam sigurno pomoci barem pozivom na sos telefon. Ovome se mora stati u kraj, a od ovih komentara samo da bi se komentarisalo licno mi je zlo. Mozda vam je ovaj prijedlog bezveze, ali sutra ce se desiti ponovo vama, vasim najblizim....ovo se mora zaustaviti.
Laze d.r.o.lj.a. Nadam se da ce joj djeca mrsu dobit... Zelim joj dugu i tesku bolest...
Sta treba da se desi ovim ljudima pa da se stvari pocnu mijenjati.DJECA NAM UMIRA ZBOG KATASROFALNOG ZDRAVSTVA.Zar treba nesto vise.
Dakle, kada god vi u javnost izadjete da kazete da MRS-a nema to u prevodu znaci da ima i da pokusavate da preduhitrite ocekivanu reakciju javnosti. Zdravstvo je ne samo u tom smislu palo na nsike grane vec i na moralnom i strucnom. Zalosno.
MRSA postoji, zasto inace preporucuju u savjetovalistu na pedijatriji na jezeru da se bebe kupaju kod kuce samponom PLIVASEPT - koji je u stvari dezinfekcijsko sredstvo protiv bakterije MRSA. ja licno znam za dva slucaja, gdje su bebe pokupile bakteriju i gdje su na kraju zavrsili na hirurgiji. nemojte lagati - nego pokusajte naci uzrok i osigurajte ono najosnovnije : ZDRAVLJE NASE DJECE, za taj posao ste placeni!!!
Lazu! Ovo iz licnog iskustva od prije mjesec dana! Nec im ovo proci ovako, pogotovo ovoj .lajavici lazljivoj.!!!
Pa ima li neko kakvo rjesenje., s obzirom da ta \"mrsa\" postoji na Jezeru, zene se trebaju poradjati, ima li neko nekakvo rjesenje, dobar prijedlog, npr. sta dalje, kako to pokusati \"izbjeci, otkriti na vrijeme\" itd. Neko iz iskustva da kaze. Hvala.
LAŽU! LAŽU! LAŽU! Beba iz naše porodice, rođena prije 15 dana, dobila je MRSU u klinici JEZERO!!! Ne volim da kunem, ali dabogda je dobili svi oni koji tvrde da je nema!!!
i nije to u pitanju samo porodiliste, vec je cijeli klinicki centar u pitanju.
ali nisu provjerili noseve, prepone i pazuhe osoblja i njihove higijenske navike. u tom grmu lezi zec koji novinari zovu mrsa.
idioti, bolje im je da otkriju ko je od osoblja kliconosa, a uporno ga kriju.