Poslovodstvo RTVFBiH
0

"Bakrač uzimao bolovanje da snima film"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Rukovodstvo RTVFBiH saopštilo je u srijedu da će razmotriti zahtjeve Sindikata iskazane na današnjem protestu u holu RTV doma a koji se tiče otkaza četiri radnika ovog medija.

"Poslovodstvo RTVFBiH je primjetilo da su uglavnom prosvjedovali radnici uposleni u BHRT-u, dok je radnika RTVFBiH od 416 bilo svega dvadesetak", istaknuto je u saopštenju u kojem se dodaje kako će se "razmotriti je li opravdano dati otkaz Adisu Bakraču koji je tokom posljednje godine bio dva puta više ne bolovanju nego na svom radnom mjestu, a pri tom je, koristeći bolovanje, snimio svoj film."

"U datom razdoblju kao korisnik bolovanja, snimajući film, Adis Bakrač je primio bruto ličnih dohodaka u iznosu od oko 30.000 KM ili 4.316 RTV taksi. To nijedno Poslovodstvo koje drži do svojih pretplatnika ne može tolerirati", kažu iz Poslovodstva FTV i pozivaju Sindikat da im dostavi sve relevantne podatke u ovom slučaju.

"Razmotrit ćemo i je li opravdano dati otkaz Dženani Zoloti koja je iznijela niz netačnih i neprovjerenih informacija i uvreda, te generalnog direktora i urednicu Informativnoga programa u medijima nazvala mentalnim fašistima. Pozivamo Sindikat da nam dostavi dokaze da li se u bilo kojoj formi ogradio od ovakvih optužbi. Razmotrit ćemo i je li opravdano dati otkaz Mirzi Huskiću koji je više dana izostajao s posla i koji je po ostalim TV stanicama i drugim medijima davao netačne i neprovjerene informacije, te potcjenjivao uposlenike i svoje kolege tvrdeći da su neškolovani i prestrašeni, te koji nikad nije dostavio Poslovodstvu, iako je uredno pitan, relevantne dokaze da je ono za što se predstavljao", poručili su.

Menadžment RTVFBiH istakao je da neće dopustiti "krčmljene sredstava prikupljenih RTV taksom, lažna bolovanja, razne političke igre i vrijeđanje svojih uposlenika."