BiH
266

Bakir Izetbegović u Tešnju: Ovo je jedna od najuspješnijh sredina u BiH

FENA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović boravio je danas u Tešnju gdje se održava radna skupština Stranke demokratske akcije Tešanj.

"Glavni razlog moje posjete je što sam pozvan u Tešanj i što uvijek rado dođem u Tešanj kada budem pozvan. Uvijek ima razloga za doći u Tešanj. Ljudi iz ovog grada su zajedno sa nama '90. bili prvoborci u otvaranju demokratskih procesa u BiH, pa jako dobri borci u odbrani od agresije BiH, pa su onda bili prvoborci u obnovi ekonomije", izjavio je Izetbegović.

Dodao je da je Tešanj možda jedna od najuspješnijh sredina u BiH kada je u pitanju obnova ekonomije, te da su uvijek imali osjećaj za ono što je u tom historijskom momentu najbitnije.

Upitan da prokomentira rad Općinske organizacije SDA Tešanj, Izetbegović je kazao da je njihov rad uvijek bio dobar.

"Kada su u pitanju izbori i kvalitet rada možete računati na Tešanj da će uvijek raditi solidno, uvijek iznijeti rezultat. Čestitam im na rezultatu koji su postigli na prošlim lokalnim izborima, načelnik je naročito dobar rezultat postigao i kompletna struktura SDA u Tešnju", istakao je Izetbegović.

Predsjednik Općinske organizacije SDA Tešanj i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Šemsudin Mehmedović kazao je da je danas redovna radna skupština Stranke demokratske akcije Tešanj na koju je pozvan i predsjednik stranke.

"S obzirom na sva dešavanja i različita viđenja budućnosti SDA, način vođenja stranke, pozvali smo predsjednika da prisustvuje jednoj radnoj skupštini, da na toj skupštini otvoreno razgovaramo o svim gorućim problemima unutar SDA i oko SDA. Nakon sjednice skupštine vidjet ćemo u kom pravcu će to dalje ići", izjavio je Mehmedović.