BiH
0

Bakir Izetbegović razgovarao sa Wigemarkom i Cormack, reforme glavna tema

Klix.ba
Ambasadorica SAD-a u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack posjetila je danas Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, a razgovarali su o aktuelnim političkim pitanjima. Izetbegović je danas u posjet primio i šefa delegacije EU u BiH, ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.

Glavna tema razgovora sa američkom ambasadoricom u BiH bila je aktuelna politička situacija, u kontekstu nedavno održanih općinskih izbora.

Predsjedavajući Izetbegović istakao je da u razrješavanju spornih pitanja sve institucije trebaju postupati prema zakonu i u okvirima nadležnosti.

Ambasadorica Cormack istakla je da Bosna i Hercegovina može postići veliki uspjeh uz fokus na integraciju u Evropsku uniju i NATO.

Sagovornici su, pored ovoga, došli do zaključka kako je neophodno nastaviti s radom na reformama.

Teme razgovora sa šefom delegacije EU u BiH bile su predstojeći koraci u procesu evropskih integracija BiH kao i aktuelna politička kretanja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Izetbegović je iskoristio priliku da ambasadoru Wigemarku zahvali za iskazanu predanost poslu koji obavlja i pomoć pruženu institucijama Bosne i Hercegovine u implementaciji reformi.

Ambasador Wigemark istakao je da predstoji nastavak reformskih procesa, pohvalivši rad i napore Vijeća ministara i entitetskih vlada na dosadašnjoj implementaciji Reformske agende.