Podrška BiH
0

Bakir Izetbegović primio ambasadora Kraljevine Švedske Boa Williama Hedberga

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je ambasadora Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Boa Wiliama Hedberga, koji mu je ovom prilikom čestitao izbor za člana Predsjedništva BiH.

U razgovoru koji je uslijedio konstatovano je da je od velike važnosti što skorije konstituisanje svih organa vlasti nakon provedenih izbora, kako bi se što prije pristupilo ispunjavanju uslova na putu u evroatlantske asocijacije.

Ambasador Hedberg je istakao spremnost vlade Kraljevine Švedske da, kao i do sada, pruži podršku Bosni i Hercegovini u svakom pogledu.

Izetbegović je zahvalio za dosadašnju podršku i pozvao ambasadora da informiše potencijalne investitore u Švedskoj o mogućnostima koje u pogledu investiranja pruža Bosna i Hercegovina. U tom smislu, Izetbegović je posebno naglasio mogućnost, ali i potrebu, investiranja u projekte izgradnje infrastrukture u našoj zemlji, što će u narednom periodu biti jedan od prioriteta domaćih vlasti, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.