BiH
35

Bakir Hadžiomerović ima svog favorita za predsjednika SDP-a

Piše: J. H.
Bakir Hadžiomerović (Foto: Klix.ba)
Bakir Hadžiomerović (Foto: Klix.ba)
Bakir Hadžiomerović, kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH na proteklim Općim izborima u našoj zemlji, oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici povodom predstojećeg vanrednog Kongresa SDP-a koji će se održati 6. decembra.

Hadžiomerović je pozvao članove i simpatizere te partije da podrže Slavišu Šućura u utrci za novog predsjednika Stranke.

"Iako ima različitih komentara ko će, kako i uz čiju podršku doći na čelo SDP-a, molim vas da mi preuzmemo kontrolu tog procesa u svoje ruke i da za predsjednika SDP-a imenujemo osobu koja ispunjava sve moralne i ljudske kriterije za tu časnu funkciju. Čovjek koji nam je donio rješenje na toj isrcpljujućoj sjednici Glavnog odbora za izlazak iz teške postizborne krize jeste i osoba koja, prema mom mišljenju, treba da postane predsjednik SDP BiH. Taj čovjek se zove Slaviša Šućur, najbolji izbor za 'prvog u partiji'", napisao je Hadžiomerović.

Slaviša Šućur
Slaviša Šućur

On je dodao da je ovo njegov lični stav i da će učiniti sve da Sućur postane lider SDP-a u narednim godinama.

"Molim vas, vas koji živite SDP u vašim sredinama da nam u tome pomognete. Već od četvrtka krećemo na put, na put ka Vama od kojih očekujemo podršku. Slavišu za predsjednika SDP-a, a u Predsjedništvo SDP-a ljude od ideje i ugleda, ljude sa rezultatima, ljude koji se nisu plašili da preuzmu odgovornost, ljude koji žive za SDP, a ne od SDP-a, ljude koji nisu dvolični i koji i nakon 12. oktobra ponosno nose crvenu boju i koji će pomoći da izronimo na površinu i vratimo ljevicu na velika vrata bh. političke scene. Ujedinjeni i zajedno do boljeg SDP-a", stoji u Hadžiomerovićevom obraćanju.

Slaviša Sućur jedan je od heroja Sarajeva i odbrane, dobitnik Zlatnog ljiljana. U protekle četiri godine bio je član Federalnog parlamenta, a u naredne četiri bit će zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

SDP