Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema razloga i to nam s*anje ne treba ovdje. Nažalost, naši političari će sve potpisat kad krenu ucjene iz EU, pa će i ovo s*anje postat dio svakodnevnice u BiH, prije ili kasnije.
LJUDI ZAHEBITE NACIONALISTICKE ISPADE SAD AKO NAM UVALE GMO HRANU NI OD JEDNOG NARODA NECE OSTATI NISTA KROZ 3-4 GENERACIJE http://www.portalsvijesti.com/teme/zdravlje/znanstvenici-dokazali-gmo-stvara-sterilnost-cetvrte-generacije-svih-sisavaca/ UMJESTO STO SE SVADJATE OD CEGTA SAMO STRANCI IMAJU KORISTI I UVALJUJU NAM RAZNO SMECE BOLJE POSTAVITE ZAHTJEV SVOJIM POLITICARIMA DA SE OVO NE SMIJE DOZVOLITI!!!!
Dokaži da domovina RBiH ima sjemena krompira potpuno prirodna. Ja išao tražiti po Bjelašnici, pa nisam našao. Kaže farmer, na pitanje zašto nema krompirove zlatice, da je tamo nadmorska visina toliko velika da kr. zlatica ne dolazi. Kada sam mu rekao da je rodno mjesto biljke krompir u peruanskim andima na preko 3000m n/v i da i tamošnji farmeri muku muče sa zlaticom, namah je zašutio. Šuti i trpi, jedi GMO vna+Go, Stipu Kasima da se malo suprotstavi MONSANTU i onima koji vode ovu državu = KRIMINALCIMA. Svakako podržati Kasima Bajrovića u njegovom NASTOJANJU da pomogne narodima RBiH! @PDD
Prvi si za kojeg sam primjetio da jezički pravilno koristiš riječ GENSKI, a ne pogrešno GENETSKI. Mora da si jezički stručnjak, između ostalog. @PDD
Naravno da je tako sa insanima. Još pri tome dobijaju teške opake boleštine na debelom, a muškinje i na prostati.
kad insan jede genski modifikovanu hranu jel onda i govno koje sere genski modifikovano
Paradajz GMO i krastavci koji su GMO prilikom pravljenje salate \'\'puštaju puno-previše tečnosti\'\', po tome se mogu prepoznati. Googlati dr.Arpad Pusztai. Ne nadajte se da u Bosni ima normalnog paradajza, te moje omiljene hrane. Nema ni krastavaca NON-GMO, mislim prirodnih, normalnih krastavaca. Šuti i trpi! Zbog toga cijenim Kasima i njegovu hrabrost. Hoće li odoljeti nemoralnim ponudama u vidu ˘$$$ ili €€€€, ja ne znam i za sada smatram da je HEROJ, te ga treba u svakom pogledu podržati. Još samo da se pokaže da je NEPOTKUPLJIV, i da radi u interesu naroda. Bojim se da će pokleknuti kada krenu sa prijetnjama njegovoj rodbini i slično. OVO JE DRŽAVA KRIMINALACA KOJI SU NA VLASTI I NA SVE SU SPREMNI! NAPRIJED KASIME-SPASI ME!
GMO Bt. krompir je naučno dokazana biljka koju je opasno jesti i kao hranu za životinje, i kao hranu za ljude. Nema više fojničkog, rogatičkog, romanijskog, gatačkog krompira, sav krompir je Bt. GMO krompir. Prepoznati se može po tome što nema kr. zlatice-otporan je na kr. zlaticu jer u sebi sadrži Bt insekticid. Znači, da je kromir tako koncipiran da sam od sebe sadrži taj neki insekticid, pa kr.zlatica crkava odmah čim pojede pola zelenog lista krompira. Drob joj izađe na zadnjicu kao kada je zgnječiš. Ista stvar se dešava sa Pioneerovim Bt kukuruzom koji je otporan na kukuruzni insekt-štetočinu kojem sam zaboravio ime.
CITAT @--- Pa ako \"ne mislim da je GMO loša ili nezdrava hrana\", što si onda protiv proizvodnje takve hrane? KRAJ CITATA! Tišu @---. ovo je prvi državni službenik/funkcioner koji se usprotivio, nemoj ga još i ti, koji očigledno strahuje kao i ja, podsexavati. Ne vjerujem da će išta uspjeti protiv MONSANTA! Za sada ga treba podržati. Ljekari u BiH od sada trebaju uzimati u obzir da im se pacijenti hrane GMO đubretom opasnim za ishranu i po ljude, i po životinje. Posebno opasan je rBGH-rapid bovine growth hormone, pa niti su meso i mesni proizvodi bezopasni, niti mlijeko i mliječni proizvodi. Hbga, evo ovdje sam napisao sve šta mislim, pa pogledaj: http://www.poljoprivreda.ba/forum/viewforum.php?f=29
pa vec jedemo GMO hranu.. pogledajte paradajz koji kupite,,plastika...ne moze se ni zagristi. krastavice isto.... bjelosvjetskim mocnicima je cilj GMO, a tome se ne mogu suprostaviti ni drzave , a ne pojedninci..tako da ce biti sve po njihovom..
KASIME - SPASI ME!
Kako ne postoji GMO u bih? Lubenice bez kospica? Grozdze bez kospica? McDonalds?????? Sta mislite da ce McDonalds kupiti meso kod Husica i praviti hamburgere tamo na titovoj? Koja farsa, vec mi to konzumiramo...
OBAVEZNO JAKA KONTROLA !!! Nasa domovina RBIH-a edna je od rijetkih drzava koja jos ima originalno bilosko sjeme !!! A tome CJENE NEMA KOLIKO IMA VRIJEDNOST !
Nasmija me strucnim komentarom!
Svi smo genetski modifikovani. Da nismo, izgledali bi identično kao svoje majke. A ovaj Bajrović zna da nema ništa loše u vezi GMO, sam je to i rekao. Ne smije da kaže da je GMO loš jer bi se obrukao pred kolegama, a ne smije ni da kaže da je to dobro, jer bi ga naš narod linčovao.
Može li mi iko navesti razlog zašto ne bi proizvodili GM hranu? Nije valjda da živimo još u dobu vještica i vračeva, pa da odma treba spaliti nekoga ko se igra sa prirodom. Činjenica je da su GMO samo proizvod evolucije koji smo mi skrenuli kako nama odgovara. Meso je meso, krompir je krompir. Ako znači da će hrana biti jeftinija i da će biti otpornija na vremenske nepogode i bolesti, zašto ne? Opet kažem, to je sve priroda. Nema tu azbesta, uranijuma i ostalih vještačkih fazona. Niko se ne brine što su nam cijevi od azbesta, koji dokazano izaziva rak, niko se ne brine što je Sarajevo puno tornjeva za odašiljanje signala za mobitele...