Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Politički rejs efendija, u koje ljude ti vjeruješ? Koje ljude bez razloga napadaš a poslije kao da ništa bilo nije ? Jel te tom uči tvoja vjera ?
Najveći zločin je kada Ti ubiju dušu, pokidaju tanane niti Tvog bića, satru Ti vjeru u sebe i druge. Tada si živ, a iznutra mrtav i prazan. Lijepo naš reis kaže, radost Bajrama vraća Ti ovu vjeru, ponovno Te ispunjava nadom u ljude i daje Ti snagu da ostaneš dostojanstven i ne poklekneš.
Kaže, " ne dopustite zlim ljudima da naruše vašu vjeru u ljude". Čestitam na ovoj sentenci, koja je univerzalna, ljudska, dostojanstvena. Čestitam muslimanima njihov blagdan i želim svim ljudima da od lošeg postanu dobri, a dobri postanu još bolji. Jedino je u tome spas nas sviju.
U Hrvatskoj postoje mesnice koje kolju po halal standardu-dovezes kurban, on ti ga zakolje u cistim i higijenskim uvjetima, istrancira, veterinar pregleda i eto ga!Nijet je ispunjen!Ljepse je nego pred kucama i 21 je stoljece ,mislim, ako mogu klimatizirani satori za hadz ,onda moze i ovo!Sretan bajram
Ja necu uraniti kao uvazeni Reis, nego cu braci i sestrama muslimanima cestitati Bajram nakon Bajram-namaza. U medjuvremenu, zelim da ovo vrijeme priprema za ovaj veliki blagdan provedete u miru i veselju s komsijama jer se radi o spomen-danu na veliku vjeru u Boga spremnost na zrtvu koju je pokazao nas zajednicki praotac Abraham... Zivi I zdravi bili i u veselju docekalli Bajram!
Okrenite kiblu prema Srebrenici. 😒
Nekada davno kada se meso jelo samo u rijetkim prilikama i par puta godisnje pogotovo u pustinji gdje je zivota malo bilo kurban je imao punog smisla. Danas kad imamo i prodavnice to nije nista nego kolektivno klanje zivotinja. Izbjegavam to i pokusavam pomoci na svaki drugi nacin.
Nekada davno kada se meso samo u rijetkim prilikama i par puta godisnje pogotovo u pustinji gdje je zivota malo bilo kurban je imao punog smisla. Danas kad imamo i prodavnice to nije nista nego kolektivno klanje zivotinja. Izbjegavam to i pokusavam pomoci na svaki drugi nacin.
Cerić > Kavazović = Blatter > Infantino. Sjaši Kurta da uzjaše Murta. I dalje koverte u džep i samo SDA.