{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad

31.12.2015. u 11:08
53
36
Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad
53
Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović svim čitateljima portala Klix.ba poželio je sreću u novoj 2016. godini, a naročito radnicima u borbi za ostvarenje svojih prava.
Bajramović je u razgovoru za Klix.ba 2015. godinu ocijenio kao veoma tešku kada je riječ o radu sindikata, napominjući da je u godini na izmaku usvojen i Zakon o radu, te da slijedi potpisivanje općeg kolektivnog ugovora, gdje Sindikat zastupa radnička prava.

"Svim čitateljima portala Klix.ba želim sretnu i uspješnu novu 2016. godinu i da nam svima bude bolja od prethodne. Mi iz Sindikata 2015. godinu posebno ćemo pamtiti, najviše zbog novog Zakona o radu i naše borbe za što bolja radnička prava novim općim kolektivnim ugovorom. Ja sam ipak optimističan da ćemo dobiti nove kolektivne ugovore koji će biti za dobrobit svih radnika u FBiH", istakao je Bajramović.

Tokom 2016. godine uslijedit će prve zvanične analize efekata novog Zakona o radu, kada će se uistinu moći vidjeti da li radnike čekaju bolja vremena ili još veća borba za ostvarivanje prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: