{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad

31.12.2015. u 11:08
53
36
Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad
53
Bajramović: U novoj godini radničkoj klasi želim bolje uslove za rad
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) Ismet Bajramović svim čitateljima portala Klix.ba poželio je sreću u novoj 2016. godini, a naročito radnicima u borbi za ostvarenje svojih prava.
Bajramović je u razgovoru za Klix.ba 2015. godinu ocijenio kao veoma tešku kada je riječ o radu sindikata, napominjući da je u godini na izmaku usvojen i Zakon o radu, te da slijedi potpisivanje općeg kolektivnog ugovora, gdje Sindikat zastupa radnička prava.

"Svim čitateljima portala Klix.ba želim sretnu i uspješnu novu 2016. godinu i da nam svima bude bolja od prethodne. Mi iz Sindikata 2015. godinu posebno ćemo pamtiti, najviše zbog novog Zakona o radu i naše borbe za što bolja radnička prava novim općim kolektivnim ugovorom. Ja sam ipak optimističan da ćemo dobiti nove kolektivne ugovore koji će biti za dobrobit svih radnika u FBiH", istakao je Bajramović.

Tokom 2016. godine uslijedit će prve zvanične analize efekata novog Zakona o radu, kada će se uistinu moći vidjeti da li radnike čekaju bolja vremena ili još veća borba za ostvarivanje prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: