{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Babić: Očekuje se rekordna turistička godina

F
15.4.2014. u 13:58
3
2
Babić: Očekuje se rekordna turistička godina
3
Babić: Očekuje se rekordna turistička godina
Foto: Arhiv/AFP
Pomoćnik federalne ministrice za okoliš i turizam u Sektoru za turizam i ugostiteljstvo Nedjeljko Babić izjavio je danas da prema nastupima turističkih agencija i turističkih zajednica na brojnim sajmovima koji su održani početkom godine svi pokazatelji ukazuju da bi ovo mogla biti jedna od rekordnih turističkih godina u Federaciji BiH.
U prilog tome idu, kako je kazao Babić medijima, i brojne najavljene manifestacije tokom ove godine u koje će biti uključeno i obilježavanje 100. godišnjice Sarajevskog atentata.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH u prošloj godini turisti su ostvarili 844.189 posjeta u BiH što je bilo više za 12,9 posto u odnosu na prethodnu godinu, te 1.822.927 noćenja ili 10,8 posto u odnosu na 2012.godinu.

Turistički djelatnici iz cijele BiH očekuju da bi uz pojačane promotivne aktivnosti, poboljšanje infrastrukture te proširenjem turističke ponude i sadržaja BiH mogla vrlo brzo preći brojku od milion turista.

To potvrđuje i zainteresiranosti turista, ali i svjetskih medija za glavne turističke destinacije u BiH posebno za glavni grad BiH, zatim Banju Luku, Mostar, Međugorje, ali i druge turističke destinacije posebno iz oblasti avanturističkog, rafting i planinskog turizma.

Turistička ponuda iz cijele BiH predstavljena je početkom godine na nekoliko velikih međunarodnih turističkih sajmova od Berlina, Minhena, Praga, Beograda, do Niša, Budve itd...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: