{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Babić: Očekuje se rekordna turistička godina

F
15.4.2014. u 13:58
3
2
Babić: Očekuje se rekordna turistička godina
3
Babić: Očekuje se rekordna turistička godina
Foto: Arhiv/AFP
Pomoćnik federalne ministrice za okoliš i turizam u Sektoru za turizam i ugostiteljstvo Nedjeljko Babić izjavio je danas da prema nastupima turističkih agencija i turističkih zajednica na brojnim sajmovima koji su održani početkom godine svi pokazatelji ukazuju da bi ovo mogla biti jedna od rekordnih turističkih godina u Federaciji BiH.
U prilog tome idu, kako je kazao Babić medijima, i brojne najavljene manifestacije tokom ove godine u koje će biti uključeno i obilježavanje 100. godišnjice Sarajevskog atentata.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH u prošloj godini turisti su ostvarili 844.189 posjeta u BiH što je bilo više za 12,9 posto u odnosu na prethodnu godinu, te 1.822.927 noćenja ili 10,8 posto u odnosu na 2012.godinu.

Turistički djelatnici iz cijele BiH očekuju da bi uz pojačane promotivne aktivnosti, poboljšanje infrastrukture te proširenjem turističke ponude i sadržaja BiH mogla vrlo brzo preći brojku od milion turista.

To potvrđuje i zainteresiranosti turista, ali i svjetskih medija za glavne turističke destinacije u BiH posebno za glavni grad BiH, zatim Banju Luku, Mostar, Međugorje, ali i druge turističke destinacije posebno iz oblasti avanturističkog, rafting i planinskog turizma.

Turistička ponuda iz cijele BiH predstavljena je početkom godine na nekoliko velikih međunarodnih turističkih sajmova od Berlina, Minhena, Praga, Beograda, do Niša, Budve itd...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: