BiH
118

Avion sa bh. delegacijom prinudno sletio zbog požara na kafe aparatu

Piše: Er. M.
Avion Austrian Airlinesa u kojem su se nalazili guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenik ministra finansija i trezora BiH Mirsad Žuga i dva savjetnika prinudno je sletio u Washington zbog požara na kafe aparatu.

Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH, u telefonskom razgovoru potvrdio je za Klix.ba da se u avionu nalazila delegacija BiH sastavljena od pet osoba, koju su uz guvernera Centralne banke BiH, premijera Vlade FBiH i zamjenika ministra finansija i trezora BiH, činili i savjetnik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH za ekonomska pitanja Mehmedalija Hadžović, te savjetnik premijera Vlade FBiH Goran Miraščić.

"Avion je poletio s aerodroma u Washingtonu i poslije 45 minuta je javljeno da se zbog tehničkih problema mora prinudno vratiti na aerodrom u Washingtonu. Poslije smo saznali da se zapalio kafe aparat. Nakon slijetanja su stigle vatrogasna služba, policija i hitna pomoć. Mi smo sat-dva čekali u autobusima, nakon čega su nas obavijestili da je avion neispravan“, kazao je Kozarić.

Kozarić je rekao da su putnici koji su sjedili bliže čuli sirenu i osjetili dim koji se pojavio u repu, gdje je navodno smješten kafe aparat, te nam je potvrdio da u avionu nije bio ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak koji je otputovao dan ranije.