{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Autoprevoznici blokirali sve carinske terminale u RS-u

S
9.10.2010. u 10:10
0
18
Autoprevoznici blokirali sve carinske terminale u RS-u
0
Autoprevoznici blokirali sve carinske terminale u RS-u
Foto: SRNA
Autoprevoznici iz Republike Srpske blokirali su sve carinske terminale u ovom entitetu nezadovoljni izmjenom Pravilnika o uslovima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza, izjavio je danas Srni predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS Nikola Grbić.
On je rekao da se trenutno na putevima RS nalazi oko 1.200 kamiona, koji će ostati na graničnim prelazima i putevima do konačnog rješenja.

"Tražimo da se sporni pravilnik stavi van snage da možemo raditi, jer njime 60 posto autoprevoznika ostaje bez posla. Preostaje nam jedino da na ovaj način vratimo svoja prava", istakao je Grbić.

Reagujući na jučerašnji poziv Ministarstva transporta i komunikacija BiH da autoprevoznici iz RS dostave inicijativu, odnosno prijedlog za izmjene i dopune Pravilnika o uslovima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza putnika, tereta i opasnih materija, Grbić je naglasio da Ministarstvo već ima tu inicijativu, kao što je imalo i prije mjesec dana, ali da nije reagovalo.

"Želimo da razgovaramo sa njima, ali samo pod uslovom da u tim razgovorima učestvuju i predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS, jer mi sve radimo u dogovoru sa njima", rekao je Grbić.

Prevoznici u RS-u počeli su prije dva dana proteste na više lokacija, izražavajući nezadovoljstvo Pravilnikom o uslovima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog drumskog prevoza putnika, tereta i opasnih materija.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izjavio je juče da sporni Pravilnik o licencama treba da pretrpi bitne izmjene i da su autoprevoznici iz RS, koji protestuju na saobraćajnicima, bili prinuđeni na ovaj korak kako bi izborili svoja prava, jer nisu ravnopravni sa kolegama u okruženju.

"Razgovarao sam ministrom transporta i komunikacija BiH Rudom Vidovićem o odgađanju primjene tog pravilnika dok se nađe neko drugo odgovarajuće rješenje, ali nismo uspjeli da postignemo dogovor. Smatram da se u startu pogriješilo kod donošenja ovog pravilnika i mi smo podržali prevoznike u njihovih zahtjevima", rekao je Čubrilović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: