BiH
0

Automobilski prvak Jugoslavije se družio s članovima NVO altruista Svjetlo

FENA
Miro Nosse, nekadašnji automobilski prvak Jugoslavije u klasi preko 1.600 kubika (1972., 1973., 1974. godine), jedini osvajač priznanja Zlatne kacige iz Bosne i Hercegovine, ugledni humanist, i njegova supruga Razija posjetili su danas Centar "S..." i družili se s članovima NVO altruista "Svjetlo".

U toku posjete pridružili su im se Fuad Muzurović i Dževad Klačar.

"Oduševljena sam ljudima kao što je Miro Nosse, jer su ostvarili svoj san, postigli su uspjeh i sada su u prilici da pomažu ljudima", izjavila je Ajla Huseinović, članivca NVO altruista "Svjetlo".

Gostima su uručeni unikatni radovi polaznika ArT LiNe radionice, kao i prepoznatljive majice sa natpisom "Dobro je biti pametan, pametnije je biti dobar".

NVO altruista "Svjetlo" je od oktobra 2013. godine pokrenula program "Na kafi sa poznatima...", koji ima za cilj upoznati mlade s umanjenim sposobnostima sa poznatim, popularnim ličnostima koji su postigli uspjehe u svom poslu.

"Na taj način želimo potaći mlade s umanjenim sposobnostima da vjeruju u svoje mogućnosti, da ne odustaju lako od snova, da budu uporni i da vjeruju u snove", saopćeno je iz NVO altruista "Svjetlo".