|

Autobusi iz Tuzle krenuli po radnike na granicu

Autobusi iz Tuzle krenuli po radnike na granicu
106
Piše: D. Brkić
28.12.2014. u 12:30
149
komentara
106

dijeljenja
1/6 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/6 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/6 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/6 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/6 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/6 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Stotinjak radnika Aide, Dite, Konjuha i Livnice čelika čekaju dolazak autobusa kojim će biti vraćeni u Tuzlu. Nakon što im je stavljeno do znanja kako granicu BiH i Hrvatske mogu preći samo sa validnim putnim ispravama, predstavnici radnika odlučili su se na povratak u Tuzlu.
"Kod bolnice u Kreki čekat će nas iz Udruženja Zlatnih ljiljana i drugi građani, a potom ćemo nastaviti put ka zapaljenoj zgradi Vlade TK. Šta će dalje biti trenutno ne znam", kaže Hasan Užičanin iz Sindikata Aide.

Služba hitne medicinske pomoći u više navrata pomagala je radnicima sa zdravstvenim problemima, a manji broj deka obezbjedili su pripadnici Granične policije.

Radnici koji su imali važeće pasoše su oko 11 sati prešli granicu, ali su se ubrzo vratili jer nisu htjeli da se razdvajaju od svojih kolega.

Radnici su, podsjećanja radi, ka Orašju krenuli u srijedu. Na putu dugom oko 80 kilometara prespavali su u Srebreniku, Ormanici i dvije noći u Orašju. Oni su tražili isplatu 400 KM jednokratne novčane pomoći, a iz Vlade TK su poručili kako im mogu isplatiti po 220 KM i obezbjediti paket sa prehrambenim namirnicama u iznosu od 180 KM.
Prijavi grešku


Komentari (149)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...