BiH
0

Atletski stadion u Zenici do jeseni bi trebao biti rekonstruisan

Piše: E. M.
Detalj sa sastanka (Foto: Klix.ba)
Detalj sa sastanka (Foto: Klix.ba)
Nakon što je olujno nevrijeme na atletskom stadionu u Zenici nanijelo veliku materijalnu štetu danas je održan sastanak vezan za sanaciju krovne konstrukcije i unutrašnjih prostorija.

Atletski stadion u Zenici mjesto je na kojem su svoju formu brusili najbolji bh. atletičari koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju, a u Gradskoj areni danas je direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Feđa Jovanović održao sastanak sa predstavnicima nadležnih institucija kako bi se čim prije krenulo sa sanacijom nastalih šteta.

Direktor Feđa Jovanović, projektant Zvjezdan Turkić, Mirsad Heleg i Lejla Brljevac ispred javnog preduzeća za prosotorno planiranje i uređenje grada nastojali su objektivno sagledati situaciju i napraviti plan prioritetnih aktivnosti na sanaciji.

"Led je oštetio krov u toj mjeri da se on mora kompletan mijenjati. Nakon toga mora se početi sa sanacijom unutrašnjih dijelova stadiona koji su uništeni ulaskom vode kroz polomljene dijelove krova", kazao je Jovanović.

Potrebna sredstva za sanaciju vjerovatno neće biti značajno velika i ako se svi nivoi vlasti udruže stadion bi se vrlo brzo mogao sanirati.

"Ja se nadam da će aktivnosti na sanaciji početi vrlo brzo, ali kako god sanacija se mora završiti najkasnije do jeseni i novih kiša, jer ako se to ne uradi stadion bi u potpunosti mogao biti uništen", zaključio je Jovanović.

Učesnici sastanka su za kraj istakli da vjeruju da neće izostadi podrška svih nivoa vlasti u rješavanju ovog problema.