BH radio 1
1

Atila Aksoj gost Omladinskog programa

Sarajevo-x.com
Ponedjeljak je dan za Omladinski program BH radija 1. Svratite li na frekvencije BHR1 u periodu između 14:03 i dva sata ujutru, moći ćete čuti:

Infopol – dežurni informator OP-a namijenjen svim srednjoškolcima, studentima i aktivnim i(li) ambicioznim omladincima/kama, sa aktuelnim i korisnim informacijama, prilozima i gostima. Bit će vremena i za muziku, a kroz Infopol vas, uobičajeno, vode Danica i Faris.

Magazin Čuj BiH! – kolažni program u kojem slušamo priče i priloge naše novinarske ekipe, zanimljive storije iz svih krajeva BiH, autorske rubrike, pažljivo odabrane muzičke brojeve i voditeljski dvojac u sastavu Belma Turčinhodžić i Dejan Mocnaj.

Kost u grlu – aktuelni intervju OP-a, u kojem je danas gost vrsni muzičar, producent i umjetnik Atila Aksoj, već godinama aktivan u različitim muzičkim projektima. Široj publici možda je najpoznatiji iz mostarskog benda Zoster, gdje svira gitaru i brine se za produkciju i aranžmane, ali to je samo dio iz širokog portfolija ovog svestranog autora. Mnogi su bendovi svoje prve kvalitetne snimke napravili u njegovom studiju Baraka, a djelovao je u projektima vezanim za teatar, kao i nekim drugim, malo specifičnijim muzičkim formama.

Sa Atilom je u Mostaru, gdje nakon povratka u Zoster radi na njihovom novom albumu, razgovarao Semir Behram.

Cinema Express je filmski žurnal u Omladinskom programu, slušajte ga od 18:20 do 18:40 sati.

Nakon toga čujte i snimak dijela nastupa švedske elektropop zvijeze Robyn sa posljednjeg izdanja irskog muzičkog festivala Electric Picnic.

Od 19:10 do 20 sati vrijeme je za bh. demo scenu. BH Demo liga je emisija u kojoj svake sedmice slušate nove stvari domaćih autora i bendova te razgovore sa nekima od njih.

FM Jam pokriva područje kvalitetnog hip-hopa, mahom domaćeg, pa ne propustite novo izdanje prvog bh. hip-hop showa, od 20 do 21 sat.

U emisiji Češalj Denis Jelečanović "preščešljava" najnovija svjetska muzička izdanja, a nikad nam ne uskrati i za nešto zanimljivo iz najstarijih kutaka svoje fonoteke.

OP Racija ime je noćnog/kontakt radioshowa u režiji "zloglasnog dvojca" Jakubović-Lalić. Šta su spremili za večeras nećemo saznati prije 22:15 sati, kada počinje urnebes koji će potrajati sve do ponoći.

I još je ostalo da najavimo ono što možete slušati iza ponoći. Svake sedmice od 00:10 do jedan sat slušate Oscilator radioshow, a svake druge od 01:05 na programu je Tramride, s elektronskom muzikom po izboru DJ Ajnšprica. Dakle večeras, skoro dva sata elektronike iz dva potpuno različita ugla...

Čekamo vas, na frekvencijama BHR1 ili putem interneta live stream mms://media.bih.net.ba/bhradio1.