BH radio 1
0

Novi ponedjeljak i novi Omladinski program s mnoštvom sadržaja

Sarajevo-x.com
Stigao je još jedan ponedjeljak, dan za Omladinski program na talasima BH radija 1.

Kao i svaki put, na početku OP-a slušate aktuelne informacije korisne svim aktivnim i ambicioznim omladincima/kama, bilo da su srednjoškolci, studenti ili (ne)zaposleni. Emisija se zove Infopol, a kroz dežurni informator OP-a vode vas Danica i Faris.

Gdje su sve bili, s kim razgovarali, koga od mnoštva mladih s kojima su se sreli predstavljaju danas, poslušajte u magazinu Čuj BiH! Pored priča i priloga novinarske ekipe OP-a iz svih krajeva BiH, tu su i standardne rubrike (Save as: Nauka bez bauka, Fus Pasus vs. Habitus), standardno dobra muzika i standardni voditeljski dvojac: Belma i Dejan.

Danas u terminu aktuelnog intervjua (Kost u grlu) slušate nešto slično, a zapravo sasvim drugačije. "U uhu bas, u muzici spas" naziv je emisije u kojoj je Chagi Burruu gost jedan od najkvalitetnijih proizvođača elektronske muzike u BiH. Billain (za drugove - Bili) je pseudonim pod kojim je ovaj mladić iz Sarajeva već neko vrijeme prisutan na svjetskoj drum'n'bass sceni. Njegovu muziku objavljuju veoma respektabilni izdavači, može ga se naći na prestižnim top-listama, uskoro putuje u Veliku Britaniju kako bi nastupao, a spisak autora i bendova sa Balkana kojima je radio muziku i(li) produkciju je velik i stalno se širi. Razgovor s Bilijem, kao i njegovu muziku slušajte od 17:30 do 18:15 sati.

Cinema Express je filmski žurnal u Omladinskom programu, slušate ga od 18:20 sati. U 18:40 počinje emitovanje još jednog serijala kratkih priča Hajrudina Harija Ramadana, koje je ovaj pisao još za Radio Sarajevo, da bi nakon toga one zaživjele i u printanom izdanju. Radi se o zbirci "Priče od kiše", iz koje su odabrane priče ponovo snimljene i aranžirane u sklopu Dramskog programa BHR1. Serijal započinjemo pričom "Miš", u izvedbi Gorana Jokića.

Od 19:10 pa do 20 sati je redovna sedmična porcija muzike demo autora i bendova iz BiH.

Emisija se zove BH Demo liga, a kroz nju će vas voditi Aleksandra Slavnić.

FM Jam je ime najstarijeg hip-hop showa u BiH. U Omladinskom programu slušamo ga svake druge sedmice, pa ne propustite najnovije izdanje – od 20 do 21 sat.

Češalj je još jedna muzička emisija u OP-u. Autor je Denis Jelečanović, koji obećava dosta nove i odlične muzike iz raznih žanrova, od 21:03 do 22 sata.

OP Racija je na programu od 22:15 sata do ponoći. Ademir i Boris spremni su vas zabaviti, a bit će mjesta i za najave nekih zanimljivih muzičkih dešavanja, kao i priče sa nekih već održanih.

Prve sate novoga dana provedite uz zvuke elektronske muzike, prvo u Oscilator radio showu, a zatim i u novom izdanju Tramridea.