Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako stvari stoje, ponovo ce doci sultani na balkan.. juce u tramvaju raspricali se neki na turskom, na momenat pomislih da sam u istanbulu s ne u SA..
pa ja to tvrdim odavno a balije mi lupaju minuse :) nije Sarajevo neg Teheran
@novi- sarajevo-ankara
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Trebamo čuvati ove vrijedne dokumente o našem otomanskom porijeklu koje je utkano u dušu bošnjačkog naroda.
Pripadamo istim i lsicnim kulturama i ne razumijemo se samo kad to necemo. Svi zajedno bi trebali da cuvamo sve kulturno/istorijsko blago, ali posto se trenutno ne razumijemo neka onda svak cuva "svoje" dok se ne pojave bolje generacije koje ce te jednostavne stvari znati razumjeti.
Sve sto je vrijedno treba i sacuvati!!!
Ako Bakir sazna za ovo mogao bi ovaj primjerak Kurana završiti na aukciji u Londonu.
novotarije
Posrbice divljaju, poslušnici beograda mrze sve što je Bosna. Posrbice žive u uvjerenju da nisu posrbljeni Bosanci, usađena im mržnja kao stil života. Moramo vratiti bosansku pravoslavnu crkvu koju je beograd ukinuo kako bi pravio posrbice. Bosanci, oprez, posrbice su u službi četničkog beograda
Na mjestu te džamije, stajala je hiža crkve bosanske. Ne kažem da su je porušili turci. Možda je to učinio i sigismund luksenburški. Ono što želim reći je da različite vjere nisu nikada bile tolerantne, kako to neki žele prikazati. Iskoristit će svaku priliku za nametanje svojih poimanja vrijednosti, na štetu drugih. Više međusobne tolerancije i poštovanja, sigurno bi svima bilo od koristi. Pozdrav svim ateistima i vjernicima bilo koje vjere.
@Bobas svaka vjera ali i svaka ideologija namece svoje poimanje vrijednosti
@WalterW To mi je jasno. Religija je vrsta ideologije. Ako netko želi vjerovati u bilo što, nek mu se dopusti, ali pod uvijetom da na bilo koji način ne ugrožava neistomišljemike.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Predivno...
Bosna, Kraljevi Bosne, Kraljica Bosne Katarina, bosanski duh i život, sve ovo mrze posrbice i žele da zatru kao da ne postoji genocidom su to pokušali Oprez Bosanci, posrbice su poslušnici beograda
ma sta ti spominjes Katarinu smradu jedan , davno ste se vi odrekli Katarine i svega bosanskog
@skywalker7 Na kraju će po vama ispasti da i antarktički pingvini imaju srpske gene.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Uvijek sam bio fasciniran sa starinama, pogotovo ove vrste....
Eugen Savojski +++
Terorista krscanski.
cudi me da oni brdjani nisu uspjeli sve unistit, jer njima nista nije sveto
@Vitt ti su brdjani protjerali sve hrvate i pobili fratre
Posrbice su i dalje faktor opasnosti i nestabilnosti jer ne misle svojom glavom, vođeni su naređenjima iz beograda. Oprez!!!!
Osmanlije su prvo zauzeli srbiju, pa su onda zauzeli Bosnu u kojoj su živjeli Bosanci. Kad su osmanlije otišle, Bosnu su počeli posrbljavati srpski nacionalisti, i tako sve do genocida 90 tih. Bosanci su uvijek morali da se brane a zadnji rat i od svojih komšija koje je beograd posrbijo. Njihova mržnja je mržnja prema sebi, jer su izdali Bosnu i uzeli se posrbiti
To onaj "srpski" pisac ???
@skywalker7 hahahhaha vi niste normalni
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
NACIONALNO BLAGO,TREBA SE PONOSIT