|

Asocijacija XY: Budi muško, potpiši deklaraciju "Mojih 5 protiv nasilja"

Asocijacija XY: Budi muško, potpiši deklaraciju "Mojih 5 protiv nasilja"
15
Klix.ba
15.12.2014. u 10:11
10
komentara
15

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
U saradnji sa CARE International, Balkans i uz podršku Švicarske vlade, Austrijske razvojne agencije (ADA), OAK Fondacije i CARE Njemačka-Luxembrug, Asocijacija XY sa svojim volonterima organizirala akciju povodom Međunarodnog dana ljudskih prava i u sklopu kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".
Volonteri Asocijacije XY i članovi kluba "Budi muško Sarajevo" su pozvali građane Sarajeva da daju svoj glas protiv nasilja i potpišu deklaraciju "Mojih 5 protiv nasilja“ koja je bila instalirana na Trgu djece Sarajeva.

Također, mladi aktivisti su organizirali edukativne radionice o prevenciji nasilja, te su učenici osnovnih i srednjih škola, ali i prolaznici, imali priliku saznati više o nasilju kao društvenom fenomenu.

Akcija razvijanja i podizanja javne svijesti o problemima nasilja dio je regionalnog projekta "Promovisanje zdravijih životnih stilova među mladim u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa – Inicijativa mladića“, kojeg se uspješno implementira u nekoliko bh. gradova (Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Konjic), te u Srbiji, Hrvatskoj i Kosovu, saopćeno je iz Asocijacije XY.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...